RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Jauktais koris «Vivere»

Rīgas Tehniskajā universitātē veiksmīgi darbojas jauktais koris VIVERE, kas dibināts 2007. gadā un savu lielāko attīstību veicis tieši RTU sastāvā. Kora izrāviena pamatā ir tā dzinējs - Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents, Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks. Līdzās mākslinieciskajam vadītājam ir bijuši vairāki talantīgi un izcili diriģenti, taču šobrīd darbā ar kori palīdz diriģente Karīna Pundzjus un kormeistars Egīls Niklāvs Siliņš. Koris darbojas vairāk nekā 15 gadus, vienojot ap 45 dažāda vecuma un profesiju dziedātājus – pārsvarā RTU studentus, kā arī RTU absolventus un Latvijā pazīstamus, dziedātgribošus cilvēkus.

RTU koris VIVERE parāda un pierāda savu sniegumu solo koncertos, piedaloties Valsts nozīmes pasākumos, koru dziedāšanas svētkos, Dziesmu svētkos, labdarības un sadraudzības pasākumos Rīgā un Latvijā. Izcīnīts Zelta diploms Eiropas koru olimpiādē.

VIVERE ir veiksmīgi startējusi starptautiskajos konkursos Gdaņskā, Kauņā, tai skaitā Pasaules Koru olimpiādē, mājās pārvedot zelta godalgas.

Koris aizvien ir ceļā, lai augtu savā varēšanā un aizvien būtu viens no vadošajiem Latvijas universitāšu koriem, apliecinot RTU rūpes ne tikai par izglītības, bet arī kultūras dzīves kvalitāti.

Koris veicina ikviena dziedātāja individuālo izaugsmi, tādējādi paplašinot visa kora māksliniecisko iespēju robežas. Kora repertuārs ir daudzpusīgs un ik gadu VIVERE priecē klausītājus ne tikai ar precīzo skanējumu, bet arī parādot kora dalībnieku izveicību dejas mākslā, mūzikas instrumentu spēlēšanā un deklamēšanā.

Mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents: Gints Ceplenieks

Kontakti: Tel. +371 26544138; ​E-pasts: m

Mēģinājumi notiek otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU Meža ielā 1 k-1, zālē «Mežs»

Dzirdēt, redzēt, uzzināt RTU jauktā kora gaitas: https://www.facebook.com/viveredzied/

https://www.instagram.com/korisvivere

https://www.youtube.com/channel/UCA9bJPi5_3jIA_OeTBJ940g/videos