RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

TDA «Vektors» ielūdz uz krāšņu 65 gadu jubilejas lielkoncertu

27. februāris
.
.
.
Foto no TDA «Vektors» arhīva

Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis «Vektors» 13. aprīlī Ķīpsalas izstāžu hallē ar vērienīgu un sirsnīgu lielkoncertu atzīmēs 65 gadu jubileju. Ansambļa jubilejas sezona iezīmējusies ar spilgtiem notikumiem - iegūta Lielā balva XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku finālkonkursā, izveidots deju uzvedums «Aiz ko garš pavasar's?», kura pirmizrādi skatītāji vērtēs 12. aprīlī. Savukārt jubilejas kulminācijā iecerēts pulcēt labākos Rīgas tautas deju ansambļus krāšņā TDA «Vektors» 65 gadu jubilejas lielkoncertā.

Koncertā pulcēsies vairāk nekā 500 dejotāji no TDA «Ačkups», TDA «Dancis», DA «Daiļrade», TDA «Gatve», TDA «Līgo», TDA «Teiksma», TDA «Rotaļa», TDA «Zelta sietiņš» un Deju skolas «Dzirnas». Savukārt pats gaviļnieks TDA «Vektors» lielkoncertā piedalīsies 150 dejotāju sastāvā. 

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale:
Sākotnēji bijām iecerējuši lielkoncertā izdejot tikai tās dejas, kas 65 gadu laikā ir radušās «Vektorā» un ieguvušas gan dejotāju, gan skatītāju mīlestību, kā arī tiek dēvētas par «savējām» citos ansambļo. Līdz ar to iecerējām dejot Ulda Šteina «Vāveru polku», «Danci pa trim» un «Vadžu danci», kas tapušas «Vektorā» vēl pagājušā gadsimta 60–90. gados, Agra Daņiļeviča «Ampeļdanci», ko horeogrāfs veidoja tieši «Vektora» un «Dzirnu» dejotājiem 2015. gadā. Tāpat programmā tika iekļautas manas dejas - «Skaista mana tēvu zeme», «Dievzemīte, tēvzemīte», «Uz kurzem'!» un «Brosnej, puika, tū dzeršonu», kas radušās «Vektorā». Tomēr tagad lielkoncertā dejosim arī citu ansambļu repertuāra dejas. Ja reiz mūsu lielkoncertā piedalās tik daudz draugi, tad jāizdejo arī dejas, kuras esam «aizguvuši»! Tāpēc kopā ar TDA «Dancis» izdejosim Alfrēda Spuras «Manai dzimtenei», ar TDA «Teiksma» Jāņa Ērgļa «Es izjāju Prūšu zemi», ar DA «Daiļradi» Agra Daņiļeviča «Aiz Daugavas vara dārzs», ar TDA «Rotaļa» Diānas Gavares «Es tev došu skaistu sētu», bet ar TDA «Līgo» mūs jau gadiem ir saistījusi Jāņa Purviņa deja «Sasala jūrīna».

«Vektora» 65 gadu jubilejas lielkoncerts neapšaubāmi ir viens no šī pavasara gaidītākajiem latviešu skatuviskās dejas notikumiem, jo tajā varēsim baudīt ne tikai iemīļotas dejas, bet arī tvert mirkli, kad katrs ansamblis sniedz savu neatkārtojamo horeogrāfisko izpildījumu. Tam piekrīt arī paši vektorieši: «Šī patiesi ir gaidīta un lolota ansambļa dzimšanas diena, kuru vēlamies svinēt paši un radīt svētkus citiem. Aiz muguras ir saspringtais Dziesmu un deju svētku laiks, kad visa skatuviskās tautas dejas saime vairāk ir koncentrējusies uz obligāto repertuāru un tā apguvi. Šoreiz būsim uz skatuves ne tikai, lai mērotos spēkiem, bet kopā radītu sirsnīgus svētkus, izdejojot iemīļotas un nozīmīgas dejas gan mums «Vektoram», gan mūsu draugiem. No sirds varam teikt, ka skatītājus gaida īpaša un emocijām bagāta koncertprogramma ar īstu izdancošanos!».

Lielkoncertu rīko biedrība «Vektors» ar RTU atbalstu.
Biļetes pieejamas biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Jubilejas koncertā dejos «Vektors» un draugi:

TDA "Vektors" 65 gadu jubilejas lielkoncertā dejos "Vektors" un draugi

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. februāris plkst. 17:56

Līdzīgi raksti

Jaunumi