RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Sākusies pieteikšanās vieslekcijām: tehnoloģiju iespējas kultūrā un mākslā

23. oktobris, 2023
.
.
.

Vai Tu zini, kā rodas vinilplašu ieraksti? Varbūt vēlies noskaidrot, kā top multimediāla dejas izrāde? Iespējams, gribi izmēģināt prasmes producenta darbā? Tev piemīt drosme komponēt mūziku, un ir interese uzzināt, kas īsti notiek kameras otrā pusē?

Aicinām studentus pieteikties RTU Kultūras centra organizēto vieslekciju ciklam, lai runātu par kultūras jomām, kurās plaši pielieto mūsdienu tehnoloģiju un inženierzinātņu sasniegumus. No novembra līdz pavasarim kopā ar Latvijā pazīstamiem kultūras nozares profesionāļiem, influenceriem un ekspertiem piedāvāsim uzzināt patiesi daudz par un ap režisora profesiju, scenogrāfijas veidošanu, mūzikas radīšanu, producēšanu, dejas horeogrāfiju un fotografēšanu.

Pirmā vieslekcija notiks jau 7. novembrī, kas iesāks turpmāko trīs mēnešu tematiskās nodarbības «No idejas līdz filmai». Šajā laikā vienu reizi nedēļā - otrdienu vakaros - no plkst. 18.00  Ķīpsalā tiksimies ar režisori, producenti un uzņēmēju Daci Pūci un līdz pat februārim kopā apgūsim kinostāsta veidošanas pamatus, aktiermeistarību un runas mākslu, scenārija rakstīšanu, storyboards radīšanu, producēšanu, kadrēšanas, filmēšanas un montāžas kopsakarības. Nodarbībās būs iespēja strādāt praktiski un izmantot mūsdienīgas tehnoloģijas RTU Mediju centrā. Rezultātā – ar izdomu un uzņēmību radīsim īsfilmas!

Vieslekciju cikla dalībniekiem būs nebijusi iespēja papildus savām studiju programmām apgūt zināšanas citās nozarēs. Tematisko vieslekciju cikla noslēgumā studenti saņems diplomus, kas apliecinās jauniegūtās prasmes un iemaņas.

Dalībai vieslekcijās nav vecuma vai pieredzes ierobežojumu, bet nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās: https://ej.uz/rtu-vieslekcijas. Gaidīsim atsūtītu aizpildītu anketu līdz 1. novembrim. Tad saņemsi apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par vieslekciju norises vietu. Ja radīsies jautājumi, lūdzu, raksti uz: 

Gaidām Tavu pieteikumu,
RTU Kultūras centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. oktobris, 2023 plkst. 9:12

Līdzīgi raksti

Jaunumi