RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Sākusies pieteikšanās vieslekcijām: Skatuves uzvedumu vizuālā tēla veidošanas māksla jeb scenogrāfija

8. februāris
.
.
.

Aicinām RTU studentus un darbiniekus pieteikties Kultūras centra organizēto vieslekciju ciklam, lai runātu par to, kas ir scenogrāfija, cik plašā spektrā un kā tā tiek realizēta. Piedāvāsim ieskatu nozīmīgās mākslas un kultūras jomās, kas saistītas ar scenogrāfiju – teātrī, operā, TV, kino, koncertos un citās gan oficiālās, gan korporatīvās norisēs.

Pazīstamais scenogrāfs Kristaps Skulte ar savu personisko pieredzi un papildu vizuālo informāciju mācīs saskatīt ceļu uz vēlamo rezultātu no idejas līdz praktiskai realizācijai. Lektors iepazīstinās ar veiksmēm, neizdošanos, paredzamiem un nezināmiem riskiem, ietekmējošiem budžeta diktētiem kompromisiem dekorāciju izveidē.

K. Skulte ir vairāku RTU Lielo izlaidumu scenogrāfs, līdz ar to būs iespēja iepazīties ar mūsu augstskolas iepriekšējo gadu izlaidumu scenogrāfijām dažādās pasākuma lokācijās un atšķirīgo režisorisko uzstādījumu.

Lekciju noslēgumā dalībnieki veiks praktisku uzdevumu – šī gada RTU Lielā izlaiduma scenogrāfijas izveidi. Uzdevuma izpilde iesāksies ar plānotās pasākuma norises vietas apzināšanu, savukārt noslēgsies ar reālām vizualizācijām un tehniskām specifikācijām scenogrāfijas, tostarp dekorāciju izgatavošanai. Radošas veiksmes un atbilstoša budžeta gadījumā projekts vai daļa no tā tiks realizēti.

Tematisko vieslekciju cikla noslēgumā studenti saņems diplomus, kas apliecinās jauniegūtās prasmes un iemaņas.

Dalībai vieslekcijās nav vecuma vai pieredzes ierobežojumu, bet nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās: https://ej.uz/Vieslekcija-ScenografijaNodarbību sākums ir pārcelts uz 22. februāri, līdz ar to pieteikšanās pagarināta līdz 21. februārim. 
Dalības apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par vieslekciju norises vietu nosūtīsim līdz nodarbību sākumam.
Ja rodas jautājumi, raksti: 

 

 

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. februāris plkst. 16:51

Līdzīgi raksti

Jaunumi