RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU tautas deju ansamblis «Vektors» sadarbībā ar duetu «ZeMe» radījis video klipu «ATMIŅU KALEIDOSKOPS»

1. marts, 2021
.
.
.

Krāsas, toņus un triepienus, kur lai tos rod, ja dzīve kā ezers zem kājām, klusi snauž biezā ledus kārtā? 

Aizver acis, aizturi elpu un meties atmiņu ezeru dzīlēs. Trejdekšņu mirdzums nobirs pār Tevi kā zvaigžņu lietus, Nīcas bruncis atplauks košu magoņu pļavā, jostu līkloči aizraus līdz uz leju pa Gauju. Kā vilciņšTevi iegriezīs palēcienu virpulis un neskaitāmi atmiņu mozaīku gabaliņi veidos deju rakstus, un Tu būsi to horeogrāfs. Kā apburts lūkosies notikumos un nespēsi noticēt, ka tas viss ir reiz noticis ar Tevi.Kā ir, vai izdevās ielūkoties savā atmiņu kaleidoskopā?

«Jāsaka, ka pie šī projekta idejas, pirmajiem izmēģinājuma kadriem un realizācijas strādājām ilgi - vairāk kā pusotru gadu. Esam šo projektu turējuši kā noslēpumu, gaidot to īsto brīdi, kad tam satikties arskatītāju. Un nu esam gatavi ar to dalīties», atzīst video klipa horeogrāfe, TDA «Vektors» mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale. Video klips tika filmēts 2020.gada septembra vidū, laikā, kad amatiermākslas kolektīvu darbība bija atļauta. Kopš filmēšanas ir pagājuši 5 mēneši, četrus no tiem ansambļa darbība notiek tikai attālināti. «Šī iemesla dēļ arī mums pašiem šis video klips ir kā atmiņu kaleidoskops – iespēja ielūkoties laikā, kad varējām dejot kopā plecu pie pleca», tā par projektu saka radošā komanda. 

Kā norāda Reinis Blūms: «Videoklipa izveide bija specifiska ar to, ka no tehniskās puses sarežģītākā daļa bija 3D pēcapstrāde un dejotāju kaleidoskopiskā simulācija. Divu minūšu garā klipa eksportēšana prasīja 24 stundas». 

Horeogrāfija: Dagmāra Bārbale
Mūzika: duets «ZeMe» (Laima Jansone un DJ Monsta), skaņdarbs «Urbānās Dzīres»  
Dejo: Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis «Vektors»
Video un montāža: Reinis Blūms 
Fotogrāfs: Gatis Indrēvics

Foto no video klipa filmēšanas dienas RTU Lielajā zālē.RTU tautas deju ansamblis «Vektors» sadarbībā ar duetu «ZeMe» radījis video klipu «ATMIŅU KALEIDOSKOPS»

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. marts, 2021 plkst. 16:00

Līdzīgi raksti

Jaunumi