RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Tautas deju ansamblis «Vektors» piedalīsies valsts svētkiem veltītā koncertā

14. novembris, 2023
.
.
.

Turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad mūsdienu tautas mūzikas apvienība «Raxtu Raxti» par godu Latvijas proklamēšanas gadadienai organizē valsts svētku lielkoncertu, kurā piedalīsies RTU Tautas deju ansamblis «Vektors».

Koncertā dziesmā un dejā tiks godināta Latvija, brīvība un stiprināta latviskā pašapziņa.

18. novembrī plkst. plkst. 14.00 un 19.00 uz Dailes teātra skatuves «Raxtu Raxti» pirmo reizi muzicēs kopā ar kamerorķestri «Sinfonietta Rīga» diriģenta Normunda Šnē vadībā. Te lieliski var sadzirdēt un apjaust to, ka mūzika ir pārpasaulīga un tai nav robežu. Tās dvēsele, jēga un saturs sakņojas tautasdziesmās, latviešu autoru tekstos un mūzikā. Pieredze, zināšanas un profesionalitāte katram savā mūzikas lauciņā ļaus piedzīvot īpašu maģiju, ko veidos mijiedarbība starp akadēmisko un tautas mūziku. Emīla Zilberta aranžijās īpaši tiek izceltas muzikālās nianses, tembrālā daudzveidība un latviešu mūzikas skaistums.

Par tradīciju nu jau kļuvusi sadziedāšanās koncerta otrajā daļā. Vēl nesen piedzīvojām mūsu nācijai tik svarīgos un pasaules apbrīnu guvušos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus. Dziedāšana mūs vieno, atbrīvo un iedvesmo, tāpēc arī šajā reizē izdziedāsim un sajutīsim Latvijas novadu garšu un skanējumu. 

Koncertā latviešu rakstu zīmju spēku, enerģiju un dzīves ritumu izdejos RTU Tautas deju ansamblis «Vektors», Tautas deju ansamblis «Teiksma» un deju skolas «Dzirnas» dejotāji, ar kuriem sadarbība veidojusies jau daudzu gadu garumā un kuriem pateicoties «Raxtu Raxtu» mūzika tiek skandēta un izdejota ārpus skatuves robežām.

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. novembris, 2023 plkst. 12:55

Līdzīgi raksti

Jaunumi