RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU studentu teātris SPĒLE piedalās festivālā «Hepenings 2022»

5. jūlijs, 2022
.
.
.

RTU studentu teātris SPĒLE un mākslinieciskā vadītāja Raimonda Vazdika atgriezušies no amatierteātru ­­festivāla Gulbenē un Stāmerienā «Hepenings 2022», kas notika jūlija sākumā un ilga trīs dienas, piedzīvojot emocijām piepildītu nedēļas nogali.

Izrāde «Atbildes mākonī» guva ļoti labas profesionāļu un skatītāju atsauksmes, savukārt teātra kolektīvs - jaunus draugus, fanus un iedvesmu, gatavoties nākamajam festivālam «Rīga spēlē teātri», kas norisināsies VEF Kultūras pilī septembra beigās.

Tad atkal būs iespēja noskatīties izrādi «Atbildes mākonī», kas veidota pēc R. Vazdikas scenārija un ir vīzija ar kustīgām bildēm. Par izrādes iedvesmas avotu uzskatāms P. Bankovska stāstu krājums «Trakie veči». Noskaņas rodamas arī N. Ikstenas grāmatā «Suņa dzīve», Z. Zustas un G. Līduma «Tarakāni manā galvā» un vēl citos darbos, kas savijas ar pašu aktieru piedzīvoto, lai rastos viens kopīgs stāsts. Interesanti tipāži, neprātīgas idejas, iekšējā nebrīvība un spēja sadzīvot ar citiem cilvēkiem ir pamats scenārijam par dzīvi mūsu kopīgajā pasaules telpā.. Vai atbildes dzīves jautājumiem rodamas interneta datu mākonī vai arī meditējot uz mākoņu aitiņām, aktieri nezina. Viņi meklē.
Izrādes režisore Raimonda Vazdika.


RTU studentu teātris SPĒLE

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. jūlijs, 2022 plkst. 14:03

Līdzīgi raksti

Jaunumi