RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Studentu teātru pirmizrādes oktobra beigās - pārceltas!

12. oktobris, 2020
.
.
.

Oktobrī bija plānota Rīgas amatierteātru izrāžu parādes «Rīga spēlē teātri 2020» 2.kārta, kurai abi Rīgas Tehniskās universitātes Studentu teātri gatavoja savus jauniestudējumus.

Tomēr, saistībā ar Ministru kabineta veiktajiem grozījumiem 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 «Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai» (turpmāk – Noteikumi).
Noteikumi papildināti ar 27.5 punktu šādā redakcijā: 
«27.5 No 2020. gada 17. oktobra līdz 2020. gada 6. novembrim (..) Arī amatiermākslas kolektīvi (tai skaitā kori, orķestri, tautas mūzikas ansambļi, deju un citi tautas mākslas kolektīvi) izglītības programmas apguves vai mēģinājumu procesu īsteno attālināti vai klātienē tikai individuāli, kā arī nerīko aktivitātes un publiskus un privātus pasākumus (tai skaitā nedodas uz citu pašvaldību administratīvajām teritorijām), kuros piedalās izglītojamie un personas no citas grupas, klases vai kolektīva.»

Saistībā ar šiem jaunajiem noteikumiem, abas izrādes tiks izrādītas vēlāk.

RTU studentu teātrī «Kamertonis» tapusi izrāde «Dzirnavnieces noslēpums» (krievu val.) pēc Kārļa Skalbes pasakas «Kaķīša dzirnaviņas» motīviem. Režisore Ludmila Stančika. Izrādes ilgums – 50 min. Savukārt RTU studentu teātris «Spēle» režisores Raimondas Vazdikas iestudēto izrādi «Sapnis ziemas naktī» iecerējis kā fantasmagorisku traģikomēdiju pēc V.Šekspīra, H.Ibsena, F.Dīrenmata un citu dižgaru darbu motīviem. «Spēle» ar šo iestudējumu 2020.gada 26.septembrī Latvijas Studentu teātra dienā saņēma festivāla Lielo balvu «Āksta cepuri». Izrādes ilgums – 1h

Aicinām ikvienu būt sociāli atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. oktobris, 2020 plkst. 11:29

Līdzīgi raksti

Jaunumi