RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Kultūras centrs ielūdz uz RTU senas tradīcijas atjaunotiem un mūsdienīgiem pasākumiem

16. janvāris
.
.
.

Visu paaudžu iemīļotas tradīcijas – Danču kluba vakarus – aicināts apmeklēt ikviens, kurš vēlas labi pavadīt laiku, dejojot latviešu un Eiropas tautu tradicionālos dančus.

Dzīvespriecīga dancošana kuplā pulkā notiks katra mēneša pēdējā otrdienā (30. janvāris, 27. februāris, 26. marts, 30. aprīlis, 28. maijs) no plkst. 19.00 līdz 22.00 RTU «Domus auditorialis», Zunda krastmalā 8, 2. stāva foajē.

Dalībniekus ar dzīvo mūziku priecēs zināmi tautas muzikanti. Pirmajā pasākumā – 30. janvārī – spēlēs Ilga Reizniece, Andris Davidons, Jumis Ločmelis, Zane un Pēteris Reiteri.

Danču vakari tiek organizēti sadarbībā ar Rīgas Danču klubu. Klubā galvenokārt dejo neapdarinātas etnogrāfiskās jeb tradicionālās latviešu, lietuviešu, igauņu un citu kaimiņtautu dejas, kas tautu tradīcijās ienākušas no 19. gs. vidus līdz 20. gs. sākumam. Danču pavadījuma spēlēšanai tiek izmantoti latviešu mūzikas instrumenti – bungas, dūkas, kokles, stabules, cītara, vargāns un citi. Rīgas Danču klubs darbojas gan kā klubs, regulāri organizējot danču vakarus, gan arī kā deju kopa, kas piedalās festivālos, pasākumos, izbraucienos, dejodami paši un mācot dančus citiem. Klubs nodarbojas arī ar deju izpēti, rekonstrukciju un deju mācību materiālu izdošanu.
Papildu informācija: Valdis Putniņš +37126514627

Ieejas maksa 5 euro, biļetes varēs iegādāties pirms pasākuma skaidrā naudā.
Līdzi jāņem maiņas apavi.
Ieeja no Zunda krastmalas.

Uz tikšanos 27. februārī!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. janvāris plkst. 18:00

Līdzīgi raksti

Jaunumi