RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Kultūras centrs aicina RTU saimi svinēt brīvību!

30. aprīlis, 2021
.
.
.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā , 4. maijā, svētkus, lai pavada iedvesmas pilns fragments no RTU Tautas deju ansambļa «Vektors» videoklipa «Skaista mana tēvu zeme», kura filmēšanas gaitā tika apdejoti visi Latvijas novadi.

Uzvelciet arī Jūs savu tautas tērpu par godu Latvijai un piedalieties virtuālajā tautas tērpu gājienā no plkst. 9. 00 - plkst. 21. 00, publicējot fotogrāfiju savā Facebook vai Instagram kontā ar tēmturi #tautastērpugājiens2021 Lepojamies ar savu zemi, tautu un brīvību, uzturot dzīvu tradīciju par tautas tērpa valkāšanu valsts godos!

Gājienā var piedalīties ikviens, šogad īpaši ir padomāts par tiem, kas vēl ir ceļā uz savu tautas tērpu. Būs iespēja virtuāli pielaikot kādu no mākslinieces Agritas Krieviņas radītajiem tautas tērpiem Facebook un Instagram filtru veidolā, vēsta gājiena rīkotāji Tautas tērpu centrs SENĀ KLĒTS un biedrība Mans Tautastērps

«Šogad aprit 31 gads, kopš 1990. gada 4. maijā, paužot tautas gribu, Augstākā padome pieņēma deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu». Šis datums līdzās 1918. gada 18. novembrim ir otrs nozīmīgākais datums Latvijas valsts vēsturē. Neatkarības deklarācijas pieņemšana bija pagrieziena punkts neatkarības atgūšanas procesā. Stājoties pretī Covid-19 pandēmijas izaicinājumiem, ir īpaši būtiski atcerēties atmodas laika mācības – to, ka Latvijas cilvēki spēj būt vienoti un ka spēks rīkoties kopā palīdz izcīnīt lielas uzvaras.» vēsta šogad Valsts kanceleja.

Lai gan Covid-19 izplatības dēļ svētkus nākas atzīmēt savrupi, aicinām katru notvert svētku sajūtu savu tuvāko lokā un padziļināt izpratni par Latvijas vēsturi, notikumiem un personībām, kas veidojušas Latvijas valsti.

Izmantojiet saturiski plašās iespējas, ko vienkopus apkopojusi Valsts kanceleja:

  • pārbaudiet savas zināšanas Latvijas vēsturē par 4. maija Neatkarības deklarācijas pieņemšanas notikumu,
  • piedalieties virtuālās izstādēs, baudiet kino maratonu vai koncertu tiešsaistē,
  • uzdāviniet savu laiku labiem darbiem pašiem sev un Latvijai, lai kopīgi paveiktu ko nozīmīgu kādā no simtgades projektiem,
  • sviniet Latvijas brīvības svētkus!

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. aprīlis, 2021 plkst. 12:00

Līdzīgi raksti

Jaunumi