RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Kultūras centra raidījums «Sveiki! Kā jums labi iet?»

20. maijs, 2021
.
.
.

«Priecīgs cilvēks - laimīgs cilvēks» - ar šādu moto RTU Kultūras centrs izveidojis jaunu raidījumu «Sveiki! Kā jums labi iet?» 

Šīs nedēļas raidījumā varam noskatīties RTU tautas deju ansambļa «Vektors» video «Tie esam mēs».
Kā ierasts RTU dejotāji Dagmāras Bārbales vadībā ir radoši un pārliecinoši savā sniegumā. 

Raidījuma jaunākā sērija skatāma ik nedēļas ORTUSā un RTU Kultūras centra tīmekļvietnē.

13. raidījums

Raidījumā viesojas Dagmāra Bārbale un stāsta, kā no saviem pirmajiem 2,5 gadu vecumā spertajiem deju soļiem izaugusi par vienu no Latvijā pazīstamākajiem horeogrāfiem un kļuvusi par Deju svētku virsvadītāju.

Aprīļa nogalē RTU Tautas deju ansambļa «Vektors» mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Dagmāra Bārbale Dejas balvas apbalvošanas ceremonijā kategorijā «Dejas notikums» ieguva LSM.lv balsojumā noskaidroto skatītāju simpātijas balvu par video darbu «Saules zīmē rotāties». Dagmāra saņēma arī vienu no četrām dejai veltītā interneta platformas «Dance.lv» žurnāla specbalvām «Dancepunkc». Ar šo balvu reizi piecos gados godina personības, kas radoši ietekmējušas žurnāla darbību un dejas nozari kopumā.

12. raidījums

Turpinājums 11.raidījumam - ieskats RTU vīru kora «Gaudeamus» arhīvā un daiļradē - ielūkojoties kora arhīva materiālos, atceramies daļu no šiem notikumiem.

Kopš dibināšanas 1959. gadā koris ir sniedzis vairāk nekā 1000 koncertu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, piedalījies un ieguvis godalgotas vietas daudzos starptautiskajos konkursos.

«Gaudeamus» ir sadarbojies ar daudziem pašmāju populārās un etnomūzikas solistiem, kā arī īstenojis projektus kopā ar Robiju Viljamsu un somu smagā roka grupu «Ļeņingradas kovboji» (Leningrad cowboys).

11. raidījums

Sērijā RTU vīru kora «Gaudeamus» mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss un divi kora prezidenti – Leonīds Ribickis un Andis Ozoliņš sarunās par kordziedāšanu, darbu un «Gaudeamus» piedzīvoto. 

10. raidījums

Šī sērija veltīta Latvijas Postfolkloras festivālam «Gaviles» un pavasarim. Festivāla pirmsākumi meklējami RTU. Kopš 2012. gada «Gaviles» aprīlī uz koncertiem pulcē postfolkloras grupas, lai apkopotu mūsdienīgas un dažādas tautas dziesmu interpretācijas un demonstrētu tautas dziesmu plašās iespējas arī 21. gadsimtā.

Raidījums piedāvā ieskatu dažādu gadu festivālos Spīķeru koncertzālē, kurā ar saviem priekšnesumiem uzstājas RTU postfolkloras grupa «Daba San», Staņislavs Judins un Asnāte Rancāne, «Stprās sievas» un «Ogas», «Svīres», «Kalnejas», «Bur mani», «Rikši», «Tandēms trijatā», «Jauno Jāņu orķestris», «TKP». 

Šogad aicinām visus gavilēt savās mājās un pagalmos, bet nākamgad ceram uz tikšanos klātienē!

9. raidījums

Raidījumā - RTU vokālais ansamblis «Jauna Nianse» un tā mākslinieciskā vadītāja Enita Šminiņa. «Jauna Nianse» – tie ir jauni un enerģiski cilvēki, kuri gūst prieku kopīgā muzicēšanā un sniedz to tālāk citiem. Ansambļa repertuārā skan latviešu tautas dziesmas, madrigāli un klasiski skaņdarbi mijas ar popmūzikas aranžējumiem un spiričueliem.

8. raidījums

Raidījumā RTU postfolkloras grupa «Daba San» un kolektīva mākslinieciskā vadītāja Linda Zonne - Zumberga sarunā par latviešu tautas dziesmu un savu radīto vietu 21.gadsimtā, par kopīgo skanējumu, par festivālu «Gaviles», kas pulcē grupas un māksliniekus ar līdzīgām muzikālām interesēm Latvijā un arī starptautiskā mērogā.

7. raidījums

Raidījumā - RTU studentu teātra «Kamertonis» vadītāja un režisore Ludmila Stančika, sarunā par dzīvi teātrī, sasniegumiem un nākotnes plāniem. 

6. raidījums

Raidījumā - RTU Bigbenda un RTU instrumentālā ansambļa «Gaiva» mākslinieciskais vadītājs Jānis Puķītis. Šobrīd «Gaiva» gatavojas savai 30. gadu jubilejai un aicina pieteikties jaunus dalībniekus. Interesenti, kuri vēlas pievienoties RTU instrumentālā ansambļa «Gaiva» kolektīvam, aicināti sazināties ar Jāni, rakstot m. Kultūras centrs sirsnīgi sveic Jāni ar skaisto notikumu personīgā dzīvē – ģimenes pieaugumu!  Lai laimīgi, veselīgi, kupli!

5. raidījums

Raidījumā - RTU sieviešu kora «Delta» mākslinieciskā vadītāja Elīza Dūma un operdziedātāja Ieva Parša. Rudenī koncerts «Mīlestības dāvana. Ieva Parša. Septiņas sievišķības», kas bija veltīts ilggadējās RTU sieviešu kora «Delta» mākslinieciskās vadītājas un diriģentes Intas Eizenbergas – Cērmanes jubilejai, izvērtās skaistā kora un operdziedātājas sadarbībā.

4. raidījums

Saruna ar RTU studentu pūtēju orķestra «SPO» māksliniecisko vadītāju un diriģentu Māri Martinsonu. Viņš vada arī Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestri un ir Latvijas Televīzijas galvenais skaņu režisors.

3. raidījums

Šajā raidījumā RTU studentu teātra «Spēle» māksliniecisko vadītāju, režisori, aktrisi, vokālisti, komponisti, dzejnieci Raimondu Vazdiku iztaujā RTU Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste, žurnāliste Līga Puriņa. 


2. raidījums

Intervijā RTU jauktā kora «Vivere» mākslinieciskais vadītājs, Rīgas Doma kora skolas vadītājs un Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents Gints Ceplenieks.

Raidījumu cikls «Sveiki! Kā jums labi iet?» par RTU mākslinieciskajiem kolektīviem sākās ar raidījumu par RTU Inženierzinātņu vidusskolas kori. Tajā kora vadītāju Elīzu Dūmu intervē aktrise Raimonda Vazdika, savukārt, IZV 12. klases skolniece Monika Aija Vainiņa spēlē pavadījumu E. Dūmas izpildītai dziesmai «Rakstu rakstus».

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. maijs, 2021 plkst. 10:00

Līdzīgi raksti

Jaunumi