RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU jauktais koris «Vivere» pošas uz Likteņdārzu

11. maijs, 2023
.
.
.

RTU jauktais koris “Vivere”, mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Gints Ceplenieks kopā ar jauktiem koriem no Aizkraukles, Jēkabpils, Madonas, Ogres novadiem un Rīgas pilsētas piedalīsies Dziesmu svētku cildinājuma akmens svinīgā atklāšanas ceremonijā “Celiet mani uz akmeņa” Likteņdārzā 13. maijā.

Ideja par Dziesmu svētku cildinājuma akmens uzstādīšanu Likteņdārzā radās Kokneses fonda padomes priekšsēdētājai Sandrai Kalnietei: “Dziesmu svētki mūsu tautas liktenī ir kaut kas tik liels un nozīmīgs, ka, tuvojoties to 150 gadskārtai, likās pašsaprotami, ka mums svētki noteikti ir jācildina Likteņdārzā. Pirmā apvienošanās, pirmās brīvības apjausma, īstenībā – pirmais solis uz savu valsti. Uzņēmējs Rihards Tomsons, kurš ir viens no Pirmo latviešu dziedāšanas svētku rīkotājiem, ļoti precīzi ir raksturojis šī notikuma vēsturisko nozīmi: “Ja šais svētkos pa sirmās Rīgas vārtiem iegāja tikai kurzemnieki un vidzemnieki, tad pa tiem nākotnē izgāja vienota latviešu tauta.”

Dziesmu svētku cildinājuma akmens atklāšana iecerēta kā uvertīra XXVII Dziesmu svētkiem, kuri norisināsies vasarā.

Šobrīd Dziesmu svētku cildinājuma akmens pēc arhitekta Andra Kronberga idejas uzstādīts Likteņdārza ziedu pļavas augstākajā pacēlumā. Tas ir 37 tonnas smags dižakmens.

Svinīgā atklāšana “Celiet mani uz akmeņa” sāksies plkst. 19.00.

Pulcēšanās Likteņdārza ziedu pļavā plkst. 18.45.

 

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. maijs, 2023 plkst. 15:11

Līdzīgi raksti

Jaunumi