RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU jauktais koris VIVERE gūst atzinību ļoti grūtā un vienlaikus iedvesmojošā starptautiskā koru konkursā Itālijā

30. septembris, 2022
.
.
.

Noslēdzies X starptautiskais koru konkurss «Isola del Sole» Itālijā, Grado pilsētā, kuram ar neizsmeļamu enerģiju gatavojās RTU jauktais koris «Vivere», mākslinieciskais vadītājs un diriģents Gints Ceplenieks, diriģente Karīna Pundzjus un kormeistars Egīls Siliņš.

Jaukto koru «Laikmetīgās mūzikas kategorijā» VIVERE saņēma Zelta diplomu un ieguva 2. vietu!
VIVEREI Zelta diploms arī kategorijā «Garīgā mūzika».

Konkursā piedalījās kori no 11 valstīm - Meksikas, Malaizijas un Eiropas valstīm.

Kora VIVERE mākslinieciskais vadītājs un diriģents Gints Ceplenieks:
- Esam neizsakāmi iedvesmoti un gandarīti par paveikto. Izdarījām vislabāko, ko spējām par spīti lietainiem laikapstākļiem Eiropā, kas darīja savu - koristi klepoja un visiem spēkiem cīnījās ar citām veselības likstām, lai konkursā kā viens liels veselums koris sevi parādītu no vislabākās puses. Tas izdevās ar uzviju! Saņēmām starptautiskas žūrijas komplimentus par repertuāra izvēli un dziesmu niansētu izpildījumu, sevišķi Pētera Vaska «Māte Saule».

Žūrija neslēpa apbrīnu arī par Selgas Mences, Artūra Maskata, Antona Bruknera un citu komponistu dziesmu emocionālu interpretējumu. Vienlaikus baudījām laimi uzstāties ēkās ar tām piemītošo arhitektonisko un akustisko varenību, kas apvienojumā ar cilvēciski emocionālo enerģiju, ļāva sasniegt patiesi augstus rezultātus.

Piedalījāmies meistarklasēs un lekcijās, kuras vadīja ievērojami itāļu un pasaules mūzikas eksperti, daloties zināšanās un pieredzē, kas kori mudināja uzstādīt jaunus mērķus.

Liels paldies RTU Informācijas sistēmu nodaļas vadītājam Kristam Ķēniņam, kuram piemīt ne vien lielisks vokāls, bet arī darbaspējas un motivācija, nodrošinot VIVERES  dalību konkurā «Isola del Sole».

RTU jauktā kora VIVERE ieguldītais darbs un saņemtais novērtējums starptautiskā konkursā «Isola del Sole» kļuvis nozīmīgs pamudinājums turpināt pilnveidoties un piedalīties nākamajos konkursos.
Kultūras centrs priecājas un lepojas par RTU jauktā kora VIVERE panākumiem!

Projekts tiek līdzfinansēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. septembris, 2022 plkst. 14:14

Līdzīgi raksti

Jaunumi