RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU jauktais koris «Vivere» Dziesmu svētku skatē iegūst Augstākās kategorijas diplomu

3. aprīlis, 2023
.
.
.
Foto: Aldis Jonikāns

RTU jauktais koris «Vivere» un mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru lielkoncerta «Tīrums. Dziesmas ceļš» un svētku noslēguma koncerta «Kopā Augšup» koprepertuāra pārbaudes skatē, kas notika 2. aprīlī Latvijas Universitātes Lielajā aulā, ieguva Augstākās kategorijas diplomu un 46.67 punktus no 50 iespējamiem.

Gints Ceplenieks:
«Vivere» ir kolektīvu saimē, kuri Dziesmu un deju svētku tradīciju ne tikai tur godā, bet, strādājot no sirds, rūpīgi kopj, lai tradīcija būtu dzīva un attīstītos.

Liels gandarījums par paveikto. Koristus sastapt mēģinājumos šajā dinamiskā laikā ne visiem kolektīviem ir pa spēkam. Mēs esam īstenojuši nozīmīgu kopdarbu, lai Dziesmu svētku gatavošanās procesā godam pārstāvētu Rīgas Tehnisko universitāti. Paldies čaklajiem kolēģiem – diriģentei Karīnai Pundzjus, kormeistaram Egīlam Niklāvam Siliņam, prezidentam Intaram Saušam.

Pēc Dziesmu svētku skatē dzirdētā «Viveres» izpildījuma no personīgi nepazīstamiem cilvēkiem dzirdēju atzinīgus vārdus par talantīgu kormūzikas interpretāciju un smalku skanējumu.

Ar šī brīža kora sastāvu – kvalitātes, attieksmes, darba kultūras un saliedētības ziņā, gribētu strādāt vēl ilgi arī pēc svētkiem.

 

Dziesmu svētku skatē VIVERE iegūst Augstākās kategorijas diplomu

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. aprīlis, 2023 plkst. 10:31

Līdzīgi raksti

Jaunumi