RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU atklāta jauna kultūras zona!

14. novembris, 2023
.
.
.
Foto: Eduards Lapsa

Ķīpsalā, Āzenes ielā 12, svinīgi atklāts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Kultūras centra jaunais birojs un kultūras zona, kur studenti, darbinieki un citi interesenti interaktīvi varēs uzzināt par RTU kultūras norisēm un to, kādi amatiermākslas kolektīvi darbojas augstskolā.

«RTU Kultūras centrs un kultūras zona ir radoša vide, kurā rodas kora mūzika, dejas horeogrāfija, skatuves māksla, vokālais izpildījums, instrumentālais pavadījums. Radošām personībām arī turpmāk būs iespēja uz tradicionālām vērtībām dažkārt paraudzīties no cita skatu punkta, pamanīt spilgtus talantus un iedrošināt uzdrīkstēties,» – tā par jauno vietu stāsta RTU Kultūras centra darbinieki.

Ikviens aicināts iepazīties ar Kultūras centra vēsturi no pirmsākumiem un uzzināt daudz interesantu faktu par katru no mākslinieciskiem kolektīviem.

Sākot ar decembri būs skatāma īpaši sagatavota televīzijas programma, kas iekļausies filmu un video koncertu pēcpusdienās. Grāmatu maiņas punktā varēs atrast sev un draugiem saistošu lasāmvielu. RTU struktūrvienības aicinātas grāmatu klāstu papildināt, popularizējot savas darba kompetences.

Kultūras zonā būs aplūkojamas dažādas tematiskās izstādes. Šobrīd izvietotais mākslas darbs ir kanvas, kas tapušas par godu aizvadītās vasaras RTU Lielajam izlaidumam kopā ar Studentu parlamentu, absolventiem un viņu viesiem. Katra kanva simbolizē vienu fakultāti, saliekot tās kopā, veidojas vienots RTU tēls.

Studentu ērtībai kultūras zonā izvietoti sofa dīvāniņi un sēžammaisi, kā arī dažādu viedierīču uzlādes stacijas. Zona ir arī apzaļumota un drīzumā plānots to papildināt ar studentu radītu mākslīgo augu apūdeņošanas sistēmu, kas ir turpinājums RTU zaļās pilsētiņas attīstībai.

Kultūras zona apmeklētājiem pieejama jebkurā laikā. Tā tapusi sadarbībā ar RTU Inženierzinātņu vēstures pētniecības centru, apkopojot vēstures liecības, kā arī RTU Dizaina fabriku, radot interaktīvus elementus.

Aicinām apmeklēt RTU kultūras zonu un iepazīties ar kultūras iespējām augstskolā!
Plašākai informācijai un saziņai: 

 

Kultūras centra jaunā biroja un kultūras zonas atklāšana Ķīpsalā

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. novembris, 2023 plkst. 19:02

Līdzīgi raksti

Jaunumi