RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Nosvinētas pirmizrādes septiņām RTU studentu īsfilmām. Noskaties trīs labākās!

6. februāris
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centra organizētā vieslekciju cikla «No idejas līdz filmai» lektore – režisore un producente Dace Pūce – trīs mēnešu garumā mācīja jauniešus izzināt kino industrijas prasmes: scenārija rakstīšanu, filmēšanas un montāžas iemaņas, kā arī daudz ko citu.

Vieslekciju noslēgumā interesenti noskatījās RTU studentu veidotas īsfilmas, kas runāja par eksistenciālām tēmām ar misticisma elementiem, piedāvājot spēcīgu saturisko vēstījumu un negaidītus pagriezienus!

Par vislabākajiem atzītie komandas darbi ir īsfilmas: «KASE», «LAIKA INCIDENTS» un «TERMIŅŠ»
Īsfilmas tapušas sadarbībā ar RTU Mediju centru.

Vieslekciju cikla «No idejas līdz filmai» noslēguma pasākumā piedalījās scenogrāfs Kristaps Skulte, kurš veidojis ap 300 dažādu scenogrāfiju, tostarp Zelta mikrofonam, Latvijas Nacionālajai operai un baletam, dramatiskajiem teātriem. Pēc filmu noskatīšanās scenogrāfs atzina, ka kinodarbu mākslinieciskais līmenis bijis augsts un dažbrīd pielīdzināms profesionālam skatījumam un izpildījumam.
Priecājamies, ka K. Skulte vadīs nākamo Kultūras centra organizēto vieslekciju ciklu «Scenogrāfija», kas sāksies februāra otrajā pusē. Sekojiet līdzi informācijai, lai nenokavētu pieteikšanos!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. februāris plkst. 18:21

Līdzīgi raksti

Jaunumi