RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma izstāde «Tikai neraudi»

20. septembris, 2023
.
.
.

RTU Kultūras centrs dažādos projektos sadarbojies ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, lai mudinātu studentus uz neviennozīmīgi atbildamiem jautājumiem paraudzīties caur radošuma atslēgu.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja lielajā izstāžu zālē durvis vērusi izstāde «Tikai neraudi! Feministiskie skatījumi Latvijas mākslā: 1965–2023». Izstādē iekļauti 48 dažādu paaudžu Latvijas mākslinieču darbi, kas runā par sievietes dzīvi visdažādākajos aspektos.

Lai padziļinātāk iepazītu izstādes saturu un kontekstu, LNMM aicina apmeklēt lekcijas, diskusijas un sarunas.

22. septembrī plkst. 18.00
Tikšanās ar izstādes mākslinieci Rasu Jansoni, kura dalīsies pārdomās par tēmu «Kāpēc no Mēdejas nav jābaidās?». Lekcijā tiks analizēti divi laikmetīgās mākslas darbi ar Latvijas mākslā tik reti atrodamo Mēdejas tēlu.

29. septembrī plkst. 18.00
Satikšanās objektu orientētā darbnīcā «Feminisms un ikdienas dzīve», ko vadīs filozofe, mākslas kritiķe un kuratore PhD Jana Kukaine kopā ar literatūrzinātnieci Dr. philol. Zitu Kārklu, rosinot pētīt Latvijas vizuālās mākslas un literatūras saskares punktus caur ikdienas dzīves priekšmetiem.

6. oktobrī plkst. 18.00
Mākslas zinātniece, kuratore Irēna Bužinska vadīs lekciju «Anonīmās stikla klasiķes. Neliels ieskats Iļģuciema 20. gs. 60. gadu stikla dizaina vēsturē».  Lekcija piedāvās palūkoties uz Latvijas stiklu kā nozīmīgu un saglabājamu mūsu kultūras mantojuma daļu, lai par klasiku kļuvušie priekšmeti atgūtu nepelnīti piemirsto radītāju vārdus.

13. oktobrī plkst. 18.00
Lekciju ciklu noslēgs diskusija «Kāpēc feminisms sadusmo?». Diskusijas dalībnieki apspriedīs, kāpēc feminisms Latvijā tiek uztverts kā kaut kas, pret ko jācīnās. Sarunā pētīs arī to, kāpēc Latvija vēl nav ratificējusi cilvēktiesību līgumu, kas nosoda vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē. Norisi moderēs žurnāliste Rita Ruduša.

Papildu informācija

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. septembris, 2023 plkst. 19:09

Līdzīgi raksti

Jaunumi