RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Aicinām uz kolektīvu atvērtiem mēģinājumiem Ķīpsalā

1. marts
.
.
.

 

 

No 12. marta līdz 10. aprīlim Kultūras centrs piedāvā iespēju RTU studentiem un darbiniekiem apmeklēt piecus atvērtos mēģinājumus, kuros RTU amatiermākslas kolektīvi gatavosies plānotajiem koncertiem. Mēģinājumos interesenti iepazīs radošo procesu, māksliniecisko vadītāju un dalībnieku veidoto sinenerģiju.

Piedaloties nodarbībās, ikviens varēs papildināt zināšanas kora mūzikā, teātra mākslā, vokālo ansambļu darbībā.

Studentiem būs iespēja apmeklēt daudzveidīgu kolektīvu atvērtos mēģinājumus, lai izvērtētu iespējas turpmāk tajos piedalīties kā dalībniekiem:

► RTU jauktais koris VIVERE apvieno vairāk nekā 40 dažāda vecuma un profesiju dziedātājus – galvenokārt RTU studentus, kā arī RTU absolventus un Latvijā pazīstamus, dziedātgribošus jauniešus. Koris veido plašas koncertprogrammas un ar panākumiem piedalās Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. «Viveres» diriģents ir Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks.

►RTU postfolkloras grupa DABA SAN un tās vadītāja Linda Zonne-Zumberga izpilda pašu dalībnieku komponētas un kopīgi aranžētas oriģinālkompozīcijas ar latviešu tautasdziesmu vārdiem, akcentējot tautasdziesmu mantojuma nozīmi latviskās kultūrtelpas veidošanā. Grupa attīstījusi muzikālās prasmes, apmeklējot meistarklases, piedaloties konkursos un skatēs.

►RTU sieviešu koris DELTA ir piedalījies visos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos «Gaudeamus», kā arī dažādos starptautiskos konkursos un festivālos Vācijā, Itālijā, Spānijā, Austrijā, Polijā, Holandē un citviet. «Deltas» repertuārā ir gan tautasdziesmu apdares, skaņdarbi un kompozīcijas no pasaules klasikas, gan latviešu komponistu darbi, kā arī garīgā mūzika. Kori vada operdziedātāja Ieva Parša.

►RTU vokālais ansamblis JAUNA NIANSE ir jauni un enerģiski cilvēki, kuri vēlas gūt prieku kopīgā muzicēšanā un sniegt to citiem. Kopā ar vadītāju Enitu Šminiņu ansambļa koncerta programmas tiek veidotas muzikāli un stilistiski kontrastainas. «Jaunas Nianses» repertuārā skan latviešu tautas dziesmas, madrigāli un klasiski skaņdarbi mijas ar popmūzikas aranžējumiem un spiričueliem.

►RTU Studentu teātris SPĒLE allaž ir atvērts nebijušai pieredzei un jaunu dalībnieku uzņemšanai. Aktierspēles iemaņu un ķermeņa valodas pilnveide, priekšnesumu veidošanas mākslas un improvizācijas meistarība ikvienam palīdz veidot un saglabāt pārliecinošu personību. Teātra trupu vada aktrise un režisore Raimonda Vazdika. «Spēles» devīze ir «Esam jauni, esam brīvi, mīlam dzīvi!».

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. marts plkst. 9:45

Līdzīgi raksti

Jaunumi