RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU vīru koris «GAUDEAMUS» dosies Adventa koncerttūrē uz Austriju

4. decembris, 2023
.
.
.

Pēc Grācas Latviešu Kultūras biedrības ielūguma Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris «GAUDEAMUS» laikā no 9. līdz 17. decembrim dosies koncerttūrē uz Austrijas pilsētām Vīni,  Zalcburgu un Grācu, kur sniegs piecus latviešu kora kultūru reprezentējošus Adventa koncertus. Koncertos koris atskaņos gan austriešu klasiķu F. Šūberta un A. Bruknera mūziku, gan latviešu klasikas un mūsdienu autoru Jēkaba Jančevska, Ērika Ešenvalda, Raimonda Tigula, Imanta Kalniņa un Edgara Račevska mūziku.

Koncertu muzikālais centrs būs viena no retajām mūsdienu latviešu mūzikas izvērstas formas pērlēm – Jāņa Lūsēna oratorija «MAGNIFICAT» vīru korim, soprānam un ērģelēm. Oriģināli skaņdarbs sarakstīts vīru korim «GAUDEAMUS» un pirmatskaņots 2002. gadā Sv. Jāņa baznīcā Rīgā un Sv. Jāzepa katedrālē Liepājā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri. «MAGNIFICAT» ir unikāls lielas formas darbs vīru korim. Skaņdarbam ir septiņas daļas, un tas ir 30 minūtes garš. Tā ir akadēmiska mūzika ar sakrālu tekstu latīņu valodā, kas ir slavinājums Dievam.

Tagad skaņdarbs ir pārstrādāts ērģeļu redakcijā, tādējādi to padarot pieejamāku daudz plašākam atskaņošanas lokam gan Latvijā, gan ārvalstīs. Jāņa Lūsēna «MAGNIFICAT» ērģeļu redakcijas pirmatskaņojumos Austrijā kora partnere būs Grācā dzīvojošā latviešu ērģelniece Ilze Dūmiņa un soprāns Anna Amanda Štolere.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. decembris, 2023 plkst. 17:54

Līdzīgi raksti

Jaunumi