RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU starpfakultāšu erudītu konkurss «RTU Spice»

RTU starpfakultāšu erudītu konkurss «RTU Spice»

Lai veicinātu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu un RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) skolēnu izziņas prasmes un atklātu talantīgus un gudrus jauniešus, oktobra sākumā, norisinās tradicionālais starpfakultāšu erudītu konkurss «RTU Spice».

Tajā piedalās visu deviņu RTU fakultāšu un IZV skolēnu komandas, sacenšoties par erudītākās komandas titulu un Lielo balvu – ceļojumu. 
Konkursa uzdevumi un norises vietas ik gadus mainās, paredzams ir tikai viens uzdevums – komandas pārstāvju apķērības, zināšanu, arī neironu sadarbības pārbaude erudīcijas spēlē, ko vada tik neparedzamais Latvijas radio spēles «Lieliskais piecnieks» vadītājs un prāta spēļu speciālists Ivo Krumholcs.

Pasākums ir spraigi aizritējis Ķīpsalā, RTU studentu pilsētiņā - RTU Zinātniskajā bibliotēkā, RTU Konferenču zālē, RTU Dizaina fabrikā, RTU Kultūras centra deju zālē, Žaņa Lipkes memoriālā, gana aizraujoši arī šaipus Daugavai RTU muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Mākslas muzejā «Rīgas Birža», kā arī RTU Mazajā un Lielajā zālē.

Erudītu konkursu «RTU Spice» organizē RTU Kultūras centrs ar RTU fakultāšu un citu struktūrvienību atbalstu kopš 1998. gada. Konkursa nosaukums tika izvēlēts par godu RTU 125 gadu kalnu pārejai Centrālajā Pamirā, kuru bija iekarojuši mūsu studenti.

«RTU Spice» ir dalībnieku iecienīts, dinamisks un neprognozējams konkurss ar savu uzdevumu atrisināšanas gaitu līdz pat noslēgumam. Pat, ja apbalvošanas ceremonijā godalgotā vieta nav sagaidīta, tad gandarījums un emocijas no konkursā pavadītās dienas gan.

Kā pieteikties?
Piesakies pie savas fakultātes studentu pašpārvaldes vadītāja!