Triju universitāšu ekonomikas un vadības fakultāšu dekāni vienojas par ciešāku sadarbību

17. aprīlis, 2014
.
.
.

Lai vienotos par plašāku un aktīvāku sadarbību nākotnē, ir tikušies triju universitāšu – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) – ekonomikas un vadības fakultāšu dekāni. Viņi apsprieda iespējas stiprināt fakultāšu sadarbību studiju procesā, zinātnē un pētniecībā, kā arī valstiski svarīgu projektu izstrādē.

Par ciešāku sadarbību vienojās RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) dekāns profesors Remigijs Počs, LU Ekonomikas un vadības fakultātes dekāne profesore IntaBrūna un LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne profesore Irina Pilvere.

Universitātes uz plašāku un aktīvāku sadarbību rosina pārmaiņu procesi Latvijas augstākajā izglītībā, pakāpeniski samazinoties studentu skaitam un pieaugot izglītības konkurencei Latvijā un aiz tās robežām. Tāpēc nepieciešams novērst augstskolu studiju programmu savstarpējo dublēšanos, kā arī attīstīt katras universitātes unikalitāti un kopīgi veidot starptautisko studentupiesaistes stratēģiju. Minētās ieceres iespējams piepildīt, universitātēm apmainoties ar informāciju, sadarbojoties un vienai otru atbalstot. 

lu_logo.png«Latvija ir maza valsts ar neatkārtojamu cilvēkkapitāla potenciālu. Augstākās izglītības jomā iekšējā konkurence samazina ārējās iespējas, jo unikālā kompetence tiek ierobežota. Strādājot kopā, ilgtermiņā mēs varam sasniegt daudz labākus rezultātus nekā konkurējot,» saka RTU IEVF dekāna vietniece mācību darbā asociētā profesore Inga Lapiņa.

llu_logo.jpgFakultāšu dekānu tikšanās notika pēc RTU IEVF dekāna Remigija Poča iniciatīvas un tajā vēl piedalījās RTU IEVF dekāna vietniece zinātniskajā darbā profesore Elīna Gaile Sarkane, dekāna vietniece mācību darbā asociētā profesore Inga Lapiņa un LU Ekonomikas un vadības fakultātes prodekāne asociētā profesore Džineta Dimante.

Informāciju sagatavoja:

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. aprīlis, 2014 plkst. 12:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi