RTU studenti Cēsīs uzstāda Latvijā pirmo saules bateriju lādētāju mobilajām ierīcēm (VIDEO)

30. oktobris, 2014
.
.
.

Sniedzot iespēju Cēsu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jebkurā diennakts laikā bez maksas uzlādēt savas mobilās ierīces, Cēsu pilsētvidē atklāta Latvijā pirmā saules bateriju uzlādes stacija mobilajām ierīcēm. To izgatavojuši Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāles (RTU CF) studenti – Anete Darģe, Armands Sīlītis, Emīls Vītols un Ēriks Ciesnieks.

Atklāšanas pasākums notika piektdien, 31. oktobrī, plkst. 14 pie Cēsu Valsts ģimnāzijas stadiona, Cēsīs, un tajā uzrunas teica RTU CF direktors Alvis Sokolovs, Cēsu novada domes biznesa attīstības speciāliste Laine Madelāne, kā arī Cēsu novada pašvaldības arhitekts Jānis Zlaugotnis.

Uzlādes stacija darbojas tikai no saules, uzkrājot elektroenerģiju akumulatoros, un vienlaikus spēj lādēt divas mobilās ierīces. Šādas stacijas plānots uzstādīt vēl četrās citās iedzīvotāju un tūristu plaši apmeklētās pilsētas vietās – Maija parkā, Pils laukumā, pie Cēsu centrālās bibliotēkas un Rožu laukumā.

«Ceram, ka uzlādes staciju izvietošana Cēsu pilsētvidē ne vien padarīs ērtāku cēsinieku un pilsētas viesu ikdienu,  bet arī veicinās sabiedrības izpratni par solārās enerģijas izmantošanas iespējām ilgtspējīgas attīstības sekmēšanā. Saules enerģijas izmantošana ilgtermiņā ir viens no izdevīgākajiem enerģijas risinājumiem,» saka viena no projekta realizētājām Anete Darģe.

mobilo_uzlades_atklasana.jpgProjekts «Mobilo ierīču alternatīvās enerģijas uzlādes stacijas» īstenots ar bankas AS «Swedbank» atbalstu saistībā ar sociālo projektu konkursu «Open Mind». Projekta realizēšanā atbalstu sniegusi arī RTU CF, RTU Attīstības fonds un Cēsu novada pašvaldība.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. oktobris, 2014 plkst. 14:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi