RTU aicina uz Latvijas Robotikas čempionātu

25. maijs, 2016
.
.
.

Sestdien, 28. maijā, plkst. 10 Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē (RTU ETF), Rīgā, Āzenes ielā 12 notiks Latvijas Robotikas čempionāts, kurā piedalīsies robotu būves entuziasti un robotikas interesenti no visas Baltijas, lai septiņās disciplīnās sacenstos ar pašu konstruētajiem robotiem.


«Latvijas Robotikas čempionāts ar dažādiem nosaukumiem tiek rīkots jau kopš 2007. gada. Tā mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē,» stāsta viens no Latvijas Robotikas čempionāta organizatoriem un RTU Dizaina fabrikas vecākais eksperts Gundars Miezītis.

Čempionāta dalībnieki sacentīsies un cīnīsies ar šādiem robotiem:

  • Linefollower jeb līnijsekotāju roboti. To uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un precīzāk izbraukt trasi, kas ir veidota kā melna līnija uz balta laukuma;
  • Mini Sumo – mazākie, bet ne vārgākie sumo roboti;
  • Lego Sumo, spēj pārsteigt ar universālo pielietojumu;
  • iRobot Sumo jeb radoši pārveidoti putekļsūcēju roboti, kas cīnās ringā;
  • Mega Sumo ir nopietnākā un skatītājiem visinteresantākā sumo robotu kategorija, kurai raksturīgs agresīvs cīņas stils;
  • Freestyle kategorijā jebkuram dalībniekam ir iespēja demonstrēt savus robotikas sasniegumus plašam skatītāju lokam;
  • Folkrace roboti sacenšas šķēršļu trasē, ko spējīgi izbraukt ir tikai izveicīgākie un attapīgākie roboti.

Vairāk informācijas par Latvijas Robotikas čempionātu – RTU Robotikas kluba mājaslapā un Latvijas Robotikas čempionāta Facebook lapā.

Pasākumuorganizē RTU Robotikas klubs, RTU ETF sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju. Atbalstītāji – SIA «Mikrotīkls» («MikroTik»), VAS «Elektroniskie sakari», SIA «YE International» (RS Katalogs) un starptautisko uzņēmumu «iRobot» un «Accenture» Latvijas pārstāvniecības.

Latvijasrobotikas entuziasti var lepoties ar augstiem sasniegumiem starptautiskā līmenī, piedaloties un gūstot uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā «Robotex» Igaunijā, «RobotChallenge» Austrijā, «RoboGames» ASV un «International Robot Sumo Tournament» Japānā, apliecinot konkurētspēju robotikas jomā pasaules līmenī.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. maijs, 2016 plkst. 10:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi