RTU aicina ķīmijas un dabaszinātņu skolotājus apmeklēt semināru «Ķīmija kā prioritāte»

20. novembris, 2014
.
.
.

Veicinot ķīmijas un dabaszinātņu skolotāju profesionālo darbību topošo ķīmijas studentu sagatavošanā, Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (RTU MLĶF) notiks seminārs «Ķīmija kā prioritāte», kura laikā tiks apbalvoti labākie ķīmijas skolotāji 2014. gadā.

Seminārs norisināsies šā gada 28. novembrī, plkst. 10.15 RTU MLĶF, Rīgā, Paula Valdena ielā 3, 101. auditorijā. Skolotāji aicināti semināram pieteikties līdz 24. novembrim, rakstot uz e-pastu u.lv vai zvanot pa tālruni 67089117.

Seminārā šogad tiks lasīti trīs referāti. RTU profesore Līga Bērziņa-Cimdiņa uzstāsies ar lasījumu «Biomateriāli cilvēka ķermenī», RTU asociētā profesore Ingunda Šperberga lasīs referātu «Latvijas minerālās izejvielas un to izmantošana», savukārt RTU profesore Ilze Baltiņa sniegs ieskatu tematā «Tekstilijas – ar skatu nākotnē».

Pēc semināra 12 skolotājiem par veiksmīgu un regulāru topošo ķīmijas studentu sagatavošanu tiks pasniegta Latvijas Zinātņu akadēmijas sarūpētā RTU profesores Emīlijas Gudrinieces vārdā nosauktā balva, kā arī ķīmijas uzņēmumu un RTU apbalvojumi. Šīs balvas ir pateicība par veiksmīgu un regulāru topošo ķīmijas studentu sagatavošanu. Pēc apbalvošanas skolotājiem būs iespēja doties ekskursijā uz lielāko farmācijas uzņēmumu Baltijā A/S «Grindeks», kur varēs tuvāk iepazīties ar šogad jaunatklātās Kvalitātes kontroles laboratorijas darbību, aktīvo farmaceitisko vielu ražošanu un rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, kurās tiek izmantots bioloģiskās attīrīšanas princips. 

Seminārs «Ķīmija kā prioritāte» RTU MLĶF tiek organizēts jau kopš 1999. gada ar mērķi dot skolotājiem padziļinātas zināšanas dažādās ķīmijas nozarēs, tā sniedzot viņiem atbalstu topošo ķīmijas studentu sagatavošanā. Līdz šim semināri snieguši ieskatu vairāk nekā 30 tematos, kas saistīti ar ķīmiskās ražošanas attīstības tendencēm, farmācijas attīstības perspektīvām, piena produktiem un to ķīmisko dabu, produktu kvalitātes kontroli, būvmateriālu rūpniecības attīstību u.c.

RTU un ķīmijas uzņēmumu apbalvojumi skolotājiem tiek piešķirti kopš 1999. gada, savukārt Emīlijas Gudrinieces balva – kopš 2006. gada. Ik gadu pēc semināra tiek organizētas arī ekskursijas uz dažādām ražotnēm, lai skolotājiem sniegtu ieskatu ķīmiskās rūpniecības attīstībā un veicinātu viņu ieinteresētību šāda veida ekskursijās vest arī savus audzēkņus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. novembris, 2014 plkst. 15:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi