Projekts

.
.
Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai (CITIES2030)
Projekta nosaukums: Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai (CITIES2030)
Projekta īsais nosaukums: CITIES2030
Vienošanās par projekta īstenošanu numurs: H2020-FNR-2020-1/ 2020
RTU Projektu reģistra numurs: 4411
Struktūrvienība: Inovāciju ekosistēmu attīstības nodaļa
Projekta administrētājs: Dizaina fabrika
Finansējošais fonds: Horizon2020
RTU loma projektā: projekta partneris
Statuss: Īstenošanā
Projekta uzsākšanas datums: 01.10.2020.
Projekta noslēguma datums: 30.09.2024.
Finansējuma piešķīrēja nosaukums: Research Executive Agency (REA)
Projekta zinātniskais/saturiskais vadītājs: Iveta Cīrule
Projekta vadītājs administratīvajā jomā: Amanda Brizga
Projekta kopējais finansējums:
Projekta kopējās attiecināmās izmaksas - 12 513 955.75 EUR,
EU finansējums - 11 779 827.25 EUR
Partneru līdzfinansējums - 734 128.5 EUR.
Projekta kopsavilkums:

Pilsētu un reģionu pārtikas sistēmas ir projekta CITIES2030 galvenais fokuss. Pasaulē dzīvo 9 miljardi cilvēku, lielākā daļa pilsētās, no kuriem 3 miljardi ar lieko svaru un 2 miljardi cieš no pārtikas trūkuma. Vairāk nekā 7.7 miljardi pārtikas patērētāju joprojām vadās pēc 100 gadu laikā piekoptajiem paradumiem. Taču pasaules lielākie izaicinājumi ir pārapdzīvotība, straujā urbanizācija, plašā migrācija, klimata izmaiņas un dabas resursu izsīkšana. Projekta aktivitātes tiks ieviestas vairāk nekā 50pilsētās un 19 dažādās projekta partneru valstīs, iesaistot vairāk nekā 500 pārtikas ķēžu un sistēmu dalībniekus politikas izstrādē un testēšanā “dzīvajās” laboratorijās, kopīgi sadarbojoties 41 projekta organizācijai.

Rīgas Tehniskā universitāte ir darba pakas Nr.1 “Projekta ietekmes novērtējums” vadošais partneris

Projekta laikā tiks īstenotas sekojošas aktivitātes:
Projekta laikā tiks īstenotas sekojošas aktivitātes: 1. Noteikt un kartēt reģionā esošās īsās pārtikas ķēdes, identificējot mazos un vidējos ražotājus, pārstrādātājus, patērētājus, pārtikas loģistikas posma dalībniekus, iesaistītās NVO un sabiedriskās organizācijas. 2. Iesaistīt vietējo sabiedrību, lai apzinātu tās vajadzības un iespējas virzībā uz ilgtspējīgu, noturīgu pārtikas sistēmu. 3. Apzināt labo praksi (CITIES2030 partneri) reģionālajām pārtikas ekosistēmām un īsajām pārtikas ķēdēm, identificēt problēmas reģionālā, valsts un starptautiskā mērogā, izvēlēties un pielāgot labākās pieejas izmēģināšanai reģionā. 4. Izstrādāt un pārbaudīt jaunas metodes un instrumentus, lai ciešā sadarbībā ar vietējām kopienām izveidotu un stiprinātu noturīgas reģionālās pārtikas ekosistēmas īsās piegādes ķēdes. 5. Sagatavot un sniegt ieteikumus valsts institūcijām un vietējām pašvaldībām, lai labāk salāgotu to stratēģijas, plānus un darbības ar ES stratēģijas "FOOD 2030" pamatnostādnēm.
Sadarbības partneris:
  • CA 'Foscari Venēcijas universitāte
Publicēts RTU mājas lapā: 01.04.2021.

Universitāte