«Deep Tech Meets Food» tiksies lauksaimniecības tehnoloģiju un zinātņietilpīgi jaunuzņēmumi

25. aprīlis, 2023
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs aicina jaunuzņēmumus, kas rada pārtikas, lauksaimniecības un tehnoloģiskas inovācijas, kā arī industrijas un jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvjus, un citus jomas entuziastus uz otro Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Food» tikšanos «Deep Tech Meets Food». Tas būs jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences «TechChill 2023» satelītpasākums, kas norisināsies 26. aprīlī pasākumu telpā «Fantadroms». 

«Deep Tech Meets Food» mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar biznesa iespējām pārtikas un lauksaimniecības nozarē, kā arī ar EIT piedāvātajām atbalsta programmām un aktivitātēm. Pasākuma dalībnieki diskutēs par dažādiem izaicinājumiem, ar kuriem pašos pirmsākumos sastopas pārtikas un lauksaimniecības jaunuzņēmumi, kā arī uzņēmumi, kas izstrādā zinātņietilpīgas tehnoloģijas. Tiks pārspriestas arī dažādas nozarē novērojamas investīciju tendences, nākotnes ēdiens un biotehnoloģiju loma, kā arī citi nozīmīgi temati. Tāpat klātesošajiem būs iespēja iepazīt Baltijas agritech jeb lauksaimniecības tehnoloģiju jaunuzņēmumus, noklausoties trīs minūšu prezentācijas. 

«Deep Tech Meets Food» pasākumā viesosies «EIT Food Hub Latvija» sadarbības partneri un atbalstītāji no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī «EIT Food» kontaktpunktu vadītāji no Ziemeļeiropas un Austrumeiropas. Pasākuma norise tiek nodrošināta, sadarbojoties ar «EIT Digital», «EIT Food Hub Estonia» un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centru (ZIC). 

Reģistrācija pasākumam.

27. – 28. aprīlim RTU Zinātnes un inovāciju centra komanda būs sastopama kultūras un izklaides centrā «Hanzas perons», kur īpaši izveidotā stendā «TechChill 2023» pasākuma apmeklētājiem dos iespēju iepazīties tuvāk ar visām trijām centra paspārnē esošajām EIT zināšanu un inovāciju kopienām, proti, «EIT Food Hub Latvia», «EIT Urban Mobility Ris Hub Latvia» un «EIT Raw Materials Baltic Hub». Visi interesenti varēs iemēģināt roku reversajā inženierijā, ar 3D skenēšanas starpniecību ģenerējot savu digitālo dvīni, kā arī uzzinās vairāk par to, kā no idejas nonākt līdz produktam, īpašu uzmanību pievēršot prototipēšanas nozīmei. 

«EIT Food Hub Latvija» darbības pamatmērķis ir veicināt tādu inovāciju un ilgtspējīgu ekonomikas iniciatīvu veidošanos, kas vairo kvalitatīvas pārtikas pieejamību, dod pienesumu vides saglabāšanā un veselības uzlabošanā, kā arī rada jaunas darbavietas. Savukārt «EIT Digital» iniciatīvas mērķis ir zinātņietilpīgu jaunuzņēmumu izveides un attīstības veicināšana, kā arī Eiropas digitālo tehnoloģiju uzņēmumu izaugsmes veicināšana.

Informācija par rakstu

Raksta autors

RTU Sabiedrisko attiecību departaments

Publikācijas datums

25. aprīlis, 2023 plkst. 12:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi