Noslēgusies RTU starptautiskā vasaras skola koka amatniecības un mākslas jomā

30. augusts, 2016
.
.
.

RTU MLĶF DTI Koka tehnoloģiju darbnīcā RTU MLĶF Dizaina un materiālu tehnoloģiju katedras laboratorijas vadītāja Artūra Ķīša vadībā dalībniekiem bija iespēja iegūt zināšanas par kokapstrādes darbagaldiem, veidojot individuālus koka izstrādājumus. Savukārt Vienkoču parkā tā veidotājs un meistars Rihards Vidzickis dalībniekus iepazīstināja ar rokas kokapstrādes instrumentiem, ko dalībnieki izmantoja, gatavojot vienkoču siles un traukus, kā arī individuālus elku stabus.


 Fotogalerija
Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (RTU MLĶF DTI) un Starptautiskās sadarbības departamenta (SSD) rīkotā vasaras skola koka amatniecības jomā «A Journey Beyond the Traditional Wooden Craft and Art», kas norisinājās no 21. līdz 27. augustam, ir noslēgusies. Tajā piedalījās 13 studenti no sešām valstīm – Austrijas, Francijas, Grieķijas, Ķīnas, Tunisijas, kā arī no Latvijas.

Vasaras skolas noslēgumā dalībnieki atzina, ka šī ir bijusi ļoti vērtīga nedēļa, kuras laikā gūta dziļāka izpratne par kokapstrādi, Latvijas identitāti un etnogrāfijas elementiem, kā arī iepazīti jauni draugi ar līdzīgām interesēm. Lai gan darbs kokapstrādē bijis fiziski grūtāks, nekā sākotnēji domājuši, dalībnieki ir gandarīti par iegūtajām zināšanām un pašu rokām izveidotajiem koka priekšmetiem.

RTU Starptautiskās sadarbības departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. augusts, 2016 plkst. 14:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi