RTU sportisti triumfē Latvijas kausa posmā svarbumbu celšanā

4. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) svarbumbu celšanas komanda izcīnījusi 1. vietu Latvijas kausa posmā svarbumbu celšanā, uzvarot gan komandu kopvērtējumā, gan komandu stafetēs, kā arī uzstādot jaunus individuālos rekordus un izpildot Latvijas sporta meistara normatīvus.

Sestdien, 30. janvārī, Daugavpils novada Sventē notika pirmais no pieciem 2016. gada Latvijas kausa posmiem svarbumbu celšanā. Šajā reizē, garajā ciklā, vairāki RTU izlases sportisti laboja savus un citu sportistu rekordus, parādot sevi no vislabākās puses.

Ļoti labi starti sacensībās padevās RTU svarbumbu celšanas sportistiem Arnim Hansonam un Ingum Lejam, kuri abi pēc ilgstošiem treniņiem izpildīja Latvijas sporta meistara normatīvus. A. Hansons šajā posmā ar 32 kg svarbumbām veica 60 pacēlienus, iegūstot 1. vietu un uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Bet Ingus Leja (Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) 5. kurss) 32 kg svarbumbas fiksēja 62 reizes. Šis rezultāts, kas Sventes posmā bija labākais starp visiem dalībniekiem, I. Lejam garantēja 1. vietu sacensībās, kā arī ļāva labot RTU rekordu.

Savukārt Sintija Pastare ar 24 kg svarbumbām laboja sev piederošo Latvijas rekordu sievietēm, kas tagad ir 101 reize. Šis rezultāts Sintijai Pastarei garantēja 1. vietu savā svara kategorijā.

Savukārt Sintijas Pastares māsa Sanita Pastare izpildīja garo ciklu ar 24 kg svarbumbu un uzrādīja ļoti augstu rezultātu – 81 reizi – kas viņai deva 1. vietu gan junioru, gan sieviešu kategorijā.

Kopā ar Sanitu Pastari startēja arī Karine Gagaeva, kura 16 kg svarbumbas spēja fiksēt 75 reizes, kas ir augsts rezultāts, ņemot vērā, ka Karine svarbumbu celšanā startē tikai otro gadu. Ar šo rezultātu K. Gagaeva ieguva 1. vietu savā svara kategorijā.

Sieviešu startiem sekoja juniori, no kuriem Mihails Patreniņš (BIF 1. kurss), pirmo reizi izpildot garā cikla vingrinājumu, ar 24 kg svarbumbām izcīnīja 2. vietu, bet Dmitrijs Sisojevs (BIF 1. kurss) ar 24 kg palika nepārspēts savā kategorijā.

Pēc junioriem starts tika dots vīriem –  jelgavnieks Andrejs Makuha, startējot ar 32 kg svarbumbām, spēja tās fiksēt 37 reizes, paliekot nepārspēts savā svara kategorijā. Artūrs Aleksandravičus (Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes 4. kurss) 24 kg svarbumbas fiksēja 56 reizes, kas viņam deva 2. vietu starp vīriešiem.

Individuālo vingrinājumu izpildei sekoja starts komandu stafetēm, kur spraigā cīņā ar rezultātu 74 reizes RTU komandas sportistiem izdevās izcīnīt 1. vietu. Sudraba medaļa stafetē Ventspils «Atlanta» komandai, bet 3. vieta – Vecumnieku sporta kluba komandai.

Arī komandu kopvērtējumā RTU ieguva čempiona titulu, 2. vieta – Vecumniekiem, bet 3. vieta Rugāju–Jaungulbenes komandai.

Sventes posms svarbumbu cēlājiem šogad bija pirmās sacensības, līdz ar to tika apbalvoti labākie 2015. gada sportisti. Visu pagājušo gadu sportisti summēja reitinga punktus, un 30. janvārī apbalvoja tos sportistus, kas bija savākuši visvairāk punktu savā vecuma grupā.

Kopumā tika apbalvoti septiņi sportisti, no tiem divus apbalvojumus ieguva RTU sportistes. Par labāko 2015. gada sportisti junioru grupā atzina Sanitu Pastari, savukārt par labāko sportisti sieviešu kategorijā tika atzīta viņas māsa Sintija Pastare.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. februāris, 2016 plkst. 16:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi