Sākusies profesionālās orientācijas kampaņa «Mācies būvniecību!»

14. janvāris, 2016
.
.
.

Trešdien, 13. janvārī, pamatskolā «Rīdze» notika profesionālās orientācijas kampaņas «Mācies būvniecību!» preses konference, kurā mediji un citi interesenti varēja uzzināt kampaņas saturu un mērķus. Pēc preses konferences 8. un 9. klases skolēnus būvniecības profesionāļi iepazīstināja ar būvnieka profesiju un studiju iespējām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

«Tas, ko es stāstu studentiem, ir diezgan cieši saistīts ar to, kas reāli notiek dzīvē, jo esmu arī sertificēts būvdarbu vadītājs un būvuzraugs. Līdz ar to lekcijās nav sausa atstāstīšana par to, kā un kam vajadzētu būt teorētiski, bet ir arī saistība ar praksi. Un šis stāsts nav tikai par mani, bet arī par citiem RTU mācībspēkiem, jo lielākā daļa no mums ir cieši saistīta ar nozari. Tas, savukārt, ir apliecinājums, ka izglītība, kas iegūstama RTU, noderēs arī dzīvē,» pamatskolā «Rīdze» skolēniem atklāja RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studiju programmas «Būvniecība» direktors asociētais profesors Mārtiņš Vilnītis.

No janvāra līdz maijam Latvijas vispārizglītojošajās skolās, profesionālās izglītības iestādēs un koledžās kampaņas laikā notiks informatīvas lekcijas, kurās būvniecības profesionāļi stāstīs par savu karjeru, pieredzi un ikdienas izaicinājumiem būvniecībā. Savukārt profesionālās un augstākās izglītības iestāžu pārstāvji, tajā skaitā arī no RTU, informēs par mācību un studiju iespējām būvniecībā.

Kampaņas laikā drukātā un elektroniskā versijā ir pieejams arī atraktīvs buklets «Aizraujoša profesija – būvnieks», kurā atraktīvos stāstījumos ar praktisko pieredzi dalās gan jauni, gan pieredzējuši būvniecības jomas profesionāļi – inženieri, projektētāji, būvdarbu vadītāji, koka būvnieki un restauratori, kuri piedalījušies lielāko un labāko Latvijas ēku būvniecībā. Daudzi no šiem speciālistiem ir saņēmuši godalgas nozares profesionālā novērtējuma ikgadējā konkursā «Gada būvinženieris Latvijā».

Profesionālās orientācijas kampaņa «Mācies būvniecību!» Latvijā notiek pirmo reizi, un tās sociālais mērķis ir papildināt informatīvo telpu ar labas prakses piemēriem, popularizējot studiju iespējas augstskolā un koledžās, kā arī, balstoties uz reālu profesionāļu stāstiem par viņu sasniegumiem izglītības vai praktiskajā jomā, iedvesmot jauniešus darbam ar būvniecību saistītās profesijās.

Biedrība «Building Design and Construction Council», kas ir kampaņas idejas autori, to organizē kopā ar sadarbības partneriem: RTU, Izglītības un zinātnes ministriju, Rīgas domes Īpašuma departamentu, Rīgas Celtniecības koledžu, nodibinājumu «RERE FONDS» un biedrību «Zaļās mājas».

Kampaņas atbalstītāji: SIA «Selva būve», SIA «Velve», AS «LNK Industries», AS «RERE GRUPA» un  SIA «Moduls Rīga».

FOTOGALERIJA

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. janvāris, 2016 plkst. 14:51

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi