RTU saņēmusi jau vairāk nekā 1900 pieteikumu

1. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) saņēmusi vairāk nekā 1900 pieteikumu gan uz valsts budžeta, gan maksas studiju vietām, liecina portāla latvija.lv apkopotie dati. «Stabilas vērtības ir pieprasītas,» secina RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis, paužot gandarījumu par reflektantu interesi par inženierzinātņu studijām. Viņš akcentē — izvēloties studēt RTU, jaunieši jau šodien sev nodrošina veiksmīgu karjeru un konkurētspējīgu atalgojumu nākotnē, jo, kā liecina darba devēju aptauja, darba tirgū augsto tehnoloģiju un inženierzinātņu speciālisti ir ļoti pieprasīti. 

Galerija 

Reģistrācija pamatstudiju programmās notiks līdz 7. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1, darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien, 4. jūlijā, no plkst. 9 līdz 13. 

Pats pirmais reflektants Nauris Namiņš RTU ieradās jau vairāk nekā stundu pirms oficiālās dokumentu pieņemšanas sākuma — pulksten 7.50. Viņš vēlas studēt ķīmijas tehnoloģiju RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē. Naurim ceļš tieši uz šo studiju programmu ir bijis ļoti mērķtiecīgs — viņš 2012. gadā absolvējis vidusskolu, pēc tam — Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžu un, jau tajā mācoties, sācis strādāt AS «Grindeks», tā apliecinot ķīmiķu lielo pieprasījumu darba tirgū. «Grūti būs gan strādāt, gan mācīties, bet man ir maiņu darbs, tāpēc studijas un darbu varēšu apvienot,» saka Nauris, atzīstot, ka ķīmija ir viņa sirdslieta, par ko viņš pārliecinājies, jau divus gadus strādājot farmācijas rūpniecībā.  

2015./2016. studiju gadā RTU pamatstudiju programmās reflektantiem paredzējusi 2333 valsts budžeta apmaksātas vietas, bet kopumā 2015. gadā RTU ir 7100 budžeta vietu. 
Jaunajā studiju gadā RTU paredzēti arī vairāki studiju procesa un infrastruktūras jauninājumi. RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte piedāvā jaunumu — bakalaura profesionālo studiju programmu «Adaptronika». To apgūstot, absolvents varēs kļūt par darba tirgū pieprasītu speciālistu — adaptīvo iekārtu un sistēmu elektroinženieri, kurš iegūtās zināšanas varēs izmantot arī medicīnā, bioloģijā, IT un materiālzinātnes jomā.

Kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) RTU sāk kopīgu otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu «Rūpnieciskā farmācija», kas ļaus studentiem izmantot modernākos abu universitāšu rīcībā esošos studiju līdzekļus un kurai tiks piesaistīti spēcīgākie RTU un RSU mācībspēki. Šai programmai pieteikties var RSU. Savukārt kopā ar Viļņas Ģedimina Tehnisko universitāti tiek uzsākta jauna starptautiska maģistra akadēmisko studiju programma «Inovatīva ceļu un tiltu inženierija», ko RTU īsteno Būvniecības inženierzinātņu fakultāte.  
Septembrī durvis vērs renovētā RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes ēka, kurā studentiem tiks nodrošināta ērta un moderna studiju vide gan auditorijās, gan mūsdienīgi aprīkotās laboratorijās. 

Dokumentu pieņemšanas laikā RTU ir īpaši rūpējas par labu servisu un reflektantu ērtībām. Dokumentu iesniedzējiem nav jāstāv garās, nogurdinošās rindās, jo rindas kārtība tiek regulēta elektroniski. Tāpat jaunieši var izmantot RTU studentu palīdzību studiju pieteikumu aizpildīšanas laikā, kā arī izmantot bezvadu internetu. 

Informāciju par uzņemšanas konkursa rezultātiem reflektanti uzzinās 14. jūlijā plkst. 19.  

Detalizētu informāciju par uzņemšanu RTU var atrast mājas lapā: www.nacstudet.lv.  

RTU Komunikācijas nodaļa 


Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūlijs, 2015 plkst. 18:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi