RTU zinātnieks Kaspars Kalniņš lasīs lekciju Eiropas Kosmosa izstādē

21. aprīlis, 2015
.
.
.

No 30. aprīļa līdz 10. maijam Rīgā, Esplanādē, īpašā paviljonā būs skatāma Eiropas Kosmosa sasniegumu izstāde. Levitējošie satelīti paviljona zvaigžņotajās debesīs, ekspertu prezentācijas, interaktīvie objekti un informatīvie stendi atklās interesanto par kosmosa izpēti un ļaus paraudzīties uz Zemi no cita skatu punkta.

6. maijā plkst. 19 izstādes paviljonā RTU zinātnieks Kaspars Kalniņš aizraujošā lekcijā stāstīs par saviem pētījumiem raķešu konstrukciju uzlabošanā, lai nākotnē būvētu ievērojami vieglākus kosmosa kuģus ilgākām un tālākām misijām. Šos pētījumus zinātnieks veic sadarbībā ar Nacionālo aeronautikas un kosmosa administrāciju (NASA), Vācijas Kosmosa aģentūru un kompāniju «Airbus».

Kosmosa izstādes īpašais objekts – interaktīvā zemeslode ikvienam sniegs izpratni par cilvēku blīvumu uz zemeslodes, temperatūras izmaiņām gadu gaitā, lidmašīnu daudzumu debesīs un citiem interesantiem faktiem par Zemi. Savukārt izstādes interaktīvajos stendos apmeklētāji uzzinās par kosmosa tehnoloģijām, no kurām ievērojams skaits ir kļuvušas par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu.    

Ārpus paviljona īpašu programmu piedāvās bērnu zinātnes centrs «Z(in)oo» no Cēsīm. Apmeklētājiem būs iespēja izgatavot pašiem savu gaisa raķeti un izmēģināt dažādus «Z(in)oo» eksponātus.

Eiropas Kosmosa izstāde ir lielākā ceļojošā kosmosa izstāde Eiropā, kas iepriekš izrādīta lielākajās Eiropas pilsētās un pulcējusi vairāk nekā 510 000 apmeklētāju.

RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. aprīlis, 2015 plkst. 10:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi