Četri RTU absolventi kļuvuši par «Iespējamās misijas» dalībniekiem un skolā mācīs eksaktās zinības

18. jūnijs, 2014
.
.
.

Četri Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolventi ir izturējuši sīvu konkursu un pievienojušies «Iespējamās misijas» dalībniekiem, kuri par savu nākamo profesiju izvēlējušies skolotāja darbu un jaunajā mācību gadā sāks strādāt Latvijas skolās.

Šogad, septītā iesaukuma gadā, «Iespējamā misija» saņēma 175 pieteikumus, bet atlasi izturēja 27 jaunieši. Viņu vidū arī RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes bakalaurs Dmitrijs Šadrins, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes bakalaurs Kārlis Greitāns, RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes maģistra grāda ieguvēja Arita Krēsliņa un RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes bakalaurs Inguss Blaudums.

«Īpaši novērtējam RTU absolventu gatavību pieņemt izaicinājumu un kā savu personīgās un karjeras izaugsmes ceļu izvēlēties dalību «Iespējamajā misijā» un darbu skolā, nododot savas zināšanas jaunajai paaudzei,» saka «Iespējamās misijas» dalībnieku piesaistes vadītājs Madars Bitītis, akcentējot, ka svarīgi, lai darbu skolās uzsāk paši mērķtiecīgākie un zinošākie jaunieši.

«Par skolotāja profesiju esmu domājis jau kopš bērnības, jo mana mamma ir strādājusi par ķīmijas skolotāju un tas man likās ļoti interesanti,» savu izvēli pievienoties «Iespējamajai misijai» pamato Inguss Blaudums. Viņš Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā mācīs fiziku un centīsies skolēnus iedvesmot eksakto zinātņu apguvei, pieredzi smeļot arī paša līdzšinējā praksē, jo, studējot RTU, Inguss ir organizējis un vadījis tehniskās jaunrades nodarbības skolēniem.

Arita Krēsliņa, savukārt, Emīla Dārziņa vidusskolā mācīs sociālās un dabas zinības. Arita ir aktīvi darbojusies RTU Studentu parlamentā, vadot Zinātnes nodaļu, un bijusi arī savas fakultātes pašpārvaldes vadītāja. Īpaši viņa lepojas ar sasniegumiem skolēnu tehniskās jaunrades veicināšanā un jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» organizēšanā. Arita cer, ka RTU gūtā pieredze noderēs arī skolotājas darbā.

Galvaspilsētā strādās arī Dmitrijs Šadrins, Rīgas 13. vidusskolā mācot matemātiku. Savas pedagoga prasmes viņš atklājis jau vidusskolā, kad diviem klasesbiedriem palīdzējis mācībās, tā krietni uzlabojot viņu sekmes. RTU Dmitrijs bijis panākumiem bagāts svarcelšanas komandas dalībnieks, bet viņa vēlme ir kļūt nevis vienkārši par skolotāju, bet gan — par labu skolotāju.

Toties Kārļa Greitāna darba vieta būs E. Kauliņa Lielvārdes vidusskolā, kur viņš mācīs ķīmiju un dabaszinības. Arī viņš studiju laikā aktīvi darbojies RTU studentu pašpārvaldē, bet dotības pedagoģijā jau pārbaudījis, pasniedzot ķīmijas privātstundas gan skolēniem, gan pirmo kursu studentiem. Skolēnus ieinteresēt par ķīmijas pasauli Kārlis iecerējis ar interesantiem, mistiskiem un mazliet bīstamiem eksperimentiem, bet ar meiteņu auditoriju viņš plāno strādāt, veidojot krēmus un šampūnus, jo «ķīmija ir visapkārt, tikai jāprot to izmantot».

Jauno skolotāju dalība «Iespējamajā misijā» ilgst divus gadus, kuru laikā dalībnieks strādā kā pilna laika skolotājs, bet tam paralēli katru otro piektdienu un sestdienu piedalās programmas nodrošinātajās mācībās pedagoģijā un līderībā, papildus skolotāja algai saņemot mācību stipendiju.

Šogad gandrīz 60 % «Iespējamās misijas» dalībnieku pārstāv eksaktās jomas un skolā mācīs matemātiku, fiziku, ķīmiju, bioloģiju vai dabaszinības. Katrs 2014. gada iesaukuma dalībnieks dāvanā no SIA «Lattelecom» pēc paša izvēles ir saņēmis portatīvo datoru vai planšetdatoru.   

Iepazīties ar visiem «Iespējamās misijas» dalībniekiem var organizācijas mājas lapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. jūnijs, 2014 plkst. 11:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi