Ķīpsalā notiks vērienīgākās Robotikas sacensības Baltijā

29. aprīlis, 2012
.
.
.

12. maijā notiks gadskartējās Baltijas Robotikas sacensības «Baltic Robot Sumo». Šoreiz par godu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 150 gadu jubilejai tās ieguvušas daudz lielāku vērienu, kļūstot par izglītojoši radošu un izklaidējošu pasākumu visai ģimenei. Notiks dažādu robotu sacensības, paraugdemonstrējumi, tehniskās jaunrades darbnīcas, zinātnes un tehnoloģiju izstāde, konkursi un atrakcijas.

 

Ieeja pasākumā bez maksas.

Apmeklētājiem būs iespēja vērot robotu sacensības, kurās piedalīsies arīEiropas čempioni. Spēcīgākie Baltijas robotikas entuziasti cīnīsies parceļazīmi uz prestižākajām robotikas sacensībām Japānā. Dienas garumā interesenti varēs iepazīties ar Festo Robotino robotiem, veidot «džoulu zagļus», robotvaboles un muzicējošo zīmuli «Drawdio». Savukārt paši mazākie izzinās inženierzinātnes «Jauno inženieru darbnīcā». Apmeklētājiaicināti piedalīties arī dažādās atrakcijās un spēlēs.

Pasākuma mērķis ir sekmēt robotikas nozares attīstību Latvijā un Baltijā, kā arī veicināt jauniešu, it īpaši skolēnu, interesi par inženierzinātnēm.

Baltijas robotikas sacensību atbalstītājs ir OKarte, kas ir arī Latvijasrobotikas sacensību ilggadējs partneris. OKarte sniedz iespēju jauniešiem interesanti pavadīt laiku, konstruējot un meklējot atjautīgākos risinājumus, un apgūt šīs starpdisciplinārās zinātnes pamatus, tādējādi paverot plašas nākotnes darba iespējas robotikas nozarē.

«Baltic Robot Sumo» rīko RTU Robotikas klubs sadarbībā ar Bērnu zinātnescentru «Z(in)oo», IRobot pārstāvi Latvijā, RTU Studentu parlamentu un Rīgas Tehnisko universitāti. Pasākumu līdzfinansē Eiropas Savienība un Latvijas – Igaunijas pārrobežu projekts «ICT DCNet (EU 34537)». Pasākumuatbalsta OKarte, kā arī draugi: Argus radio detaļu tirdzniecība, FESTO,Slokas OK Hotel, Adugs, Hanzas maiznīca, ELFA un SIA Teliko. Pasākuma informatīvie draugi: Ilustrētā Junioriem, Studentnet, Zparks, Boot.lv, Young Line Radio, spoki.lv un epadomi.lv.

Baltijas Robotikas sacensības notiek RTU 150 gadu jubilejas zīmē, kuru atbalsta Swedbank, Latvijas Gāze, Latvenergo, Lattelecom, Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Severstaļlat, Exigen Services Latvia, Rīgas dome, Knauf, Z Light.

Papildu informācija:
www.balticrobotsumo.org un www.robotika.lv

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis, 2012 plkst. 1:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi