RTU sākusies dokumentu pieņemšana studijām

29. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ir sākusies jauno studentu pieteikšanās studijām. Reģistrācija notiek no 1. līdz 7. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1. Jaunajā studiju gadā RTU piedāvā jauninājumus studiju procesā, savukārt dokumentu reģistrācijas laikā jauniešiem nav jāstāv garās rindās, jo rinda tiek regulēta elektroniski, tāpēc laiku reflektanti pavada draudzīgā vidē.  

2015./2016. studiju gadā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte piedāvā jaunumu — bakalaura profesionālo studiju programmu «Adaptronika». To apgūstot, absolvents varēs kļūt par darba tirgū pieprasītu speciālistu — adaptīvo iekārtu un sistēmu elektroinženieri, kurš iegūtās zināšanas varēs izmantot arī medicīnā, bioloģijā, IT un materiālzinātnes jomā.

Kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) RTU sāk kopīgu otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu «Rūpnieciskā farmācija», kas ļaus studentiem izmantot modernākos abu universitāšu rīcībā esošos studiju līdzekļus un kurai tiks piesaistīti spēcīgākie RTUun RSU mācībspēki. Šai programmai pieteikties var RSU. Savukārt kopā arViļņas Ģedimina Tehnisko universitāti tiek uzsākta jauna starptautiska maģistra akadēmisko studiju programma «Inovatīva ceļu un tiltu inženierija», ko RTU īsteno Būvniecības inženierzinātņu fakultāte.

Jauninājumi ir arī RTU infrastruktūrā. Septembrī durvis vērs renovētā RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes ēka, kurā studentiem tiks nodrošināta ērta un moderna studiju vide gan auditorijās, gan mūsdienīgi aprīkotās laboratorijās.

Jaunajā studiju gadā RTU pamatstudiju programmās jaunajiem studentiem piedāvā 2333 valsts budžeta finansētās studiju vietas. Tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai, jo valsts inženierzinātņu studijas ir izvirzījusi par prioritāti. Arī darba tirgū patlaban vispieprasītākie ir inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju speciālisti. To apliecina darba devēju aptauja, kurā uzņēmēji jau ceturto gadu pēc kārtas RTU atzinuši par pieprasītāko augstskolu un visaugstāk novērtējuši RTU piedāvāto studiju programmu «Datorsistēmas».

Uzņemšanas nedēļā RTU rūpējas par reflektantu labsajūtu, nodrošinot labu servisu. Reflektanti var izmantot RTU studentu palīdzību, lai pārbaudītu studiju pieteikumu precizitāti. Ir nodrošināts arī bezvadu internets.

Uzņemšana RTU notiek darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13.

Informācija par pieteikšanos studentu viesnīcām

Informācija par to, kādi dokumenti nepieciešami

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. jūnijs, 2015 plkst. 11:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi