RTU studenta radītā preču zīme «Milzu!» atzīta par labāko 2014. gadā

24. aprīlis, 2015
.
.
.

«Tas ir milzu pārsteigums un milzu prieks,» saka Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) MBA programmas «Inovācijas un uzņēmējdarbība» students Enno Ence, kura ģimenes uzņēmuma «Milzu!» radītā preču zīme Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Patentu valdes (LPV) rīkotajā ikgadējā konkursā ir atzīta par labāko 2014. gadā.  «Milzu!» ražo graudaugu pārslas, kas domātas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

E. Ence uzskata, ka atzinība izcīnīta, pateicoties ne tikai veiksmīgajam logo, bet visu aktivitāšu kopumam, produktu piesakot tirgū. «Tā ir arī komunikācija, iepakojums, stratēģija un veids, kā mēs iegājām tirgū. Un, protams, produkts,» saka «Milzu!» īpašnieks. Viņš atzīst, ka graudaugu pārslu tirgus Latvijā ir samērā piesātināts, tāpēc «startējot tirgū, ir jābūt labākam par konkurentiem gan ar produkta recepti, gan iepakojumu, gan preču zīmi».

Izstrādājot produktu un plānojot tā startu tirgū, uzņēmums visu laiku esot domājis, kā izcelties un būt labākam par konkurentiem, no kuriem krietna daļa ir lieli koncerni ar senām ražošanas tradīcijām. Taču pasaulslavenā kompānija «Nestle» savulaik darbību arī sākusi kā neliels ģimenes uzņēmums, atgādina E. Ence, tā netieši iezīmējot «Milzu!» iespējamo nākotnes perspektīvu. Īpašnieks atklāj, ka uzņēmums jau tuvākajā laikā ar savu produktu varētu ieiet arī Igaunijas tirgū, un patlaban notiek darbs pie produkta iepakojuma un komunikācijas izstrādes atbilstoši kaimiņvalsts tirgus vajadzībām.

LTRK un LPV veidotais konkurss par godu Pasaules Intelektuālā īpašuma dienai tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, un šogad tajā piedalījās vairāk nekā 100 Latvijas uzņēmumu. Nominācijā «Gada preču zīme — Latvijai» otro vietu ieguva SIA «Asketic» preču zīme «RĪGA», ar kuru pasaulei tiek parādīta neliela daļa no Latvijas galvaspilsētas, bet trešo vietu izcīnīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāta preču zīme «EU2015», kas kalpo par visas Latvijas prezidentūras ES Padomē logo.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. aprīlis, 2015 plkst. 14:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi