SM, «AirBaltic» un NBS sveiks RTU AERTI ar tehniskās apkopes mācību organizācijas sertificēšanu

29. oktobris, 2014
.
.
.

Par godu tehniskās apkopes mācību organizācijas sertificēšanai saskaņā ar Eiropas Komisijas (EK) prasībām notiks svinīgs pasākums, kurā Satiksmes ministrijas (SM), AS «AirBaltic», Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un citu ar aviāciju saistītu uzņēmumu un institūciju amatpersonas sveiks Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Aeronautikas institūta (RTU TMF AERTI) vadību.

Pasākums notiks ceturtdien, 30. oktobrī, plkst. 13 RTU TMF AERTI,Rīgā, Lomonosova ielā 1A/k-1. To ar uzrunu atklās institūta direktors Aleksandrs Urbahs. Apsveikuma vārdus teiks RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, RTU TMF dekāns profesors Ēriks Geriņš, SM Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks un Latvijas Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Saistībā ar RTU projektu «Seko studentam» pasākumā piedalīsies RTU TMF AERTI studiju programmas «Aviācijas transports» studenti un viņu sekotāji – vidusskolēni. Pēc pasākuma oficiālās daļas studentu vadībā vidusskolēni veiks laboratorijas darbus, izmantojot tehnisko nodrošinājumu, kas pieejams institūta pārvaldībā esošajā lidmašīnu tehniskās apkopes laboratorijā.

Vidusskolēniem būs iespēja ne tikai apskatīt pirms diviem gadiem dāvinājumā saņemto Francijā ražoto virzuļdzinēja lidmašīnu «Socata – 883 RALLYE» un šā gada vasarā iegādāto helikopteru «Mi 2»,bet arī – uzzināt, kādas kompetences viņi varēs attīstīt, izmantojot šos lidaparātus studiju procesā. Viņiem pievienosies AS «AirBaltic»Kvalitātes vadītājs Lauris Miķelsons, kurš pastāstīs ne tikai par situāciju nozarē un karjeras iespējām uzņēmumā, bet arī atbildēs uz vidusskolēnu jautājumiem.  

2014./2015. studiju gads RTU TMF AERTI iesākās ar lielu sasniegumu studiju kvalitātes paaugstināšanā – CAA apstiprināja institūtu kā tehniskās apkopes mācību organizāciju saskaņā ar EK prasībām šādās specialitātēs: lidmašīnas ar turbodzinēju (-iem) tehniskā apkope; helikopteri ar turbodzinēju (-iem); aviācijas elektronikas (avionikas) tehniskā apkope; virzuļdzinēju nehermetizēto lidmašīnu ar 2000 un mazāk kg maksimālo pacelšanās masu tehniskā apkope.

Šāds sertifikāts iegūts pēc tam, kad RTU TMF AERTI tehniskās apkopes mācību organizācijā ieviesa apmācības un kvalitātes vadības sistēmu, kasatbilst Eiropas Aviācijas drošības aģentūras un CAA prasībām.

Tas nozīmē, ka ikvienam RTU TMF AERTI 1. līmeņa augstākās izglītības profesionālo studiju un profesionālā bakalaura studiju programmas «Aviācijas transports» studentam un absolventam ir iespēja saņemt EK apstiprinātās tehniskās apkopes mācību organizācijas – Aeronautikas institūta – izsniegtu sertifikātu, kas apliecina studentu zināšanu atbilstību vienotām Eiropas un starptautiskajām prasībām. Sertifikāts, kas pēc eksāmena nokārtošanas tiek izsniegts studentam, ir angļu valodā un tiek atzīts visās pasaules valstīs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. oktobris, 2014 plkst. 15:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi