Paziņoti RTU Zelta fondā iekļauto absolventu vārdi

19. septembris, 2014
.
.
.

Ceturtdien, 18. septembrī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) svinīgā ceremonijā tika paziņoti to 97 izcilāko absolventu vārdi, kas iekļauti RTU Zelta fonda izlasē. Deviņi no viņiem saņēma RTU Absolventu asociācijas sarūpētas ceļazīmes ekskursijā uz Eiropas Parlamentu Briselē (Beļģija), kur viņiem arī paredzēta pieņemšana pie RTU Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta (SESMI) absolventa Valda Dombrovska.

«RTU absolvents – tā ir visaugstākā kvalitāte. Jūsu gadījumā tā ir visaugstākā kvalitāte kubā. Tas ir ļoti labi, ka RTUjau trešo gadu pēc kārtas darba devēju vidū ir pieprasītākā augstākās izglītības iestāde. Tomēr – esiet tik laipni un kļūstiet par darba devējiem, veidojot savus uzņēmumus. Šādā veidā kopā ar jūsu darbiniekiemradīsiet pievienoto vērtību, kas attīstīs Latvijas tautsaimniecību,» pasākuma atklāšanā teica RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

«Esampriecīgi un gandarīti, ka varam veicināt izcilību. Mūsu uzņēmumam ir nepieciešami izcili speciālisti dažādās jomās, un ar to saprotam gan lieliskas zināšanas izvēlētajā studiju jomā, gan prasmes tās pielietot, gan spēju radīt idejas un aizraut arī citus to realizēšanai. RTU Zelta fonda izlasē redzam tieši šādus potenciālos speciālistus, un viņi būs vērtīgs ieguvums daudziem Latvijas uzņēmumiem, ne tikai AS «Latvenergo».Vēlam katram izcilniekam atrast īsto vietu, kur pilnībā realizēt savu potenciālu,» novēl AS «Latvenergo» Darba attiecību vadības daļas vadītāja Ina Kleva.

RTU Zelta fonds izveidots, lai cildinātu izcilākos RTU absolventus, informētu sabiedrību par viņu sasniegumiem unveicinātu absolventu karjeras izaugsmi. Veidojot Zelta fonda izlasi, tiek ņemta vērā ne tikai absolventa vidējā atzīme, bet arī studiju laikāveiktās sabiedriskās aktivitātes, panākumi zinātnē un sportā. Kandidātus iekļaušanai RTU Zelta fondā izvirza studiju programmu direktori sadarbībā ar RTU Karjeras centru.

Absolventu zelta izlase ik semestri tiek publicēta RTU mājaslapā, kā arī īpašā RTU Zelta fonda informatīvajā izdevumā, kuru saņems RTU Karjeras centra sadarbībasuzņēmumi.

Projekta lieldraugi ir «Swedbank» AS un AS «Latvenergo». Draugi – AS «Olainfarm» un SIA «C.T.Co».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. septembris, 2014 plkst. 13:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi