RTU rektors sveic Tallinas Tehnoloģiskās universitātes jauno rektoru

4. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un rektora vietnieks attīstībā Artūrs Zeps piedalījās Tallinas Tehnoloģiskās universitātes (TTU) jaunā rektora akadēmiķa Jāka Āvikso (Jaak Aaviksoo) inaugurācijas ceremonijā un sveica kolēģi, uzsākot darbu jaunajā amatā. L. Ribickis kolēģim vēlēja, lai aicinājums kalpot zinātnei un izglītībai, tiek piepildīts, strādājot rektora amatā, un lai radošs gars un neizsīkstoša enerģija pavada jauno rektoru viņa darba gaitās. Tāpat RTU rektora izteica pateicību iepriekšējam TTU rektoram Andresam Kēvalikam (Andres Keevallik) par veiksmīgo abu augstskolu sadarbību.

Inaugurācijas ceremonijā simbolisko rektora amata ķēdi TTU XVI rektoram J. Āvikso pasniedza Igaunijas Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves), savukārt jaunais rektors klātesošos iepazīstināja ar savu vīziju, kā nākamajos piecos viņa vadības gados varētu attīstīties TTU.

Akadēmiķis J. Āvikso rektora amatā tika ievēlēts 22. maijā un amatā stājās 30. jūlijā. Viņš Tartu universitātē studējis teorētisko fiziku, un universitāti beidzis 1976. gadā. Ir viens no vadošajiem Igaunijas zinātniekiem ar plašu starptautisko pieredzi, kā arī bijis Igaunijas izglītības un zinātnes ministrs un aizsardzības ministrs, gan arī savulaik ievēlēts Igaunijas parlamentā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. septembris, 2015 plkst. 0:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi