Noskaidroti starpaugstskolu pētnieku konkursa «ResearchSlam» uzvarētāji

19. maijs, 2014
.
.
.

Piektdien, 16. maijā, notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Doktorantūras skolas rīkotā konkursa «ResearchSlam 2014» fināls, kurā dalībnieki no Latvijas augstskolām sacentās prasmē aizraujoši un saprotamā veidā prezentēt sava pētījuma tematu.

Par konkursa uzvarētāju kļuva RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes doktorants Kaspars Ozols ar prezentāciju «Cilvēka domu lasīšana», otro – Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes maģistrants Klāvs Renerts ar prezentāciju «Atmiņgeita: «Monetārās relativitātes ietekme uz atmiņu miegā»», savukārt trešo – RTUInženierekonomikas un vadības fakultātes maģistrants Jānis Purmalis ar prezentāciju «IT spēks jurisprudencē».

Atzinības balvas ieguva Latvijas Mākslas akadēmijas doktorante Sanita Balode ar prezentāciju «Gultā ar kultūru», Liepājas Universitātes un Ventspils Augstskolas apvienotās studiju programmas «Valodniecība» doktorante Inga Znotiņa ar prezentāciju «Reāla čiksa un super vīrietis jeb Ko korpusu lingvistikā spēj pastāstīt par valodu un mums pašiem», kāarī RSU Sabiedrības veselības fakultātes maģistrante Ļuba Tihomirova arprezentāciju «Bullying Latvijas skolās: kas, kad un kāpēc?».

«Konkurss «ResearchSlam» katru gadu kopā pulcē arvien vairāk jaunu un talantīgu cilvēku, kuri vienkārši un radoši spēj stāstīt par saviem pētījumiem, tādējādi paverot plašākas iespējas uz tālāku to komercializēšanu. Šogad konkursā tika pārstāvētas jau 11 Latvijas augstskolas, pārvēršot konkursu par valsts līmeņa zinātnes festivālu,» atzīst RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Šogad konkursā pieteicās 72 dalībnieki – maģistranti un doktoranti no 11Latvijas augstskolām, kurās tiek īstenotas doktora studiju programmas. Vairāk informācijas par «ResearchSlam» un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā.

Konkursa video atskats

Konkursa norisi atbalstīja elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju uzņēmums «ABB», informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Exigen Services Latvia» un programmatūras izstrādes, projektu vadības un konsultāciju uzņēmums «FMS».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. maijs, 2014 plkst. 14:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi