Atver grāmatu par RTU olimpiešiem un apbalvo «RTU Sporta laureātus 2013»

18. decembris, 2013
.
.
.

Otrdien, 17. decembrī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) satikās tās absolventi, studenti – Olimpisko spēļu medaļu ieguvēji un dalībnieki, lai piedalītos grāmatas «Rīgas Tehniskās universitātes olimpieši 100 gados. 1912–2012» atvēršanā un ar savu klātbūtni pagodinātu pirmos «RTU Sporta laureātus».

Fotogalerija.

Pasākuma atklāšanā RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna pastāstīja, ka agrāk nodarbojies ar tāllekšanu un gribējis kļūt par olimpieti: «Man ir liels gods, ka RTU absolvents, trīs Olimpisko spēļu dalībnieks un vakaravadītājs Raimonds Bergmanis ir nesis RTU vārdu pasaulē. Zinātnē un sportā ir daudz līdzību – lai sasniegtu mērķus ir daudz jāstrādā un jābūt apveltītam ar mērķtiecību un godaprātu».

Grāmatas autore Alīda Zigmunde ne tikai iepazīstināja ar grāmatas tapšanas gaitu un pieteica grāmatas varoņus, bet arī noorganizēja dialogu starp Olimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvēju volejbolā, RTU absolventu Pāvelu Seļivanovu un tā laika RPI (Rīgas Politehniskā institūta, tagad – RTU) Radiotehnikas un sakaru fakultātes dekāna vietnieku Elmāru Beķeri.

P. Seļivanovs atzina, ka universitātē gūtās zināšanas viņam devušas iespēju strādāt elektronikas kompānijā «Philips»,Nīderlandē, savukārt E. Beķeris atcerējās pirmo tikšanos ar nākamo Olimpisko čempionu un sarunas tematu – tas bija stāsts par pieciem nenokārtotiem priekšmetiem un pamatotu iespējamību tikt atskaitītam.

Video atskats uz pasākumu.

RTU atbalsts sportistiem rodams ne tikai grāmatā publicētajos dokumentos(raksturojumi – rekomendācijas, iesniegumi rektoriem, diplomi u. c.), bet arī šogad RTU studentam Tomam Petrusēvičam bija iespēja gatavoties Olimpisko spēļu kvalifikācijai treniņnometnē Vistlerā, Kanādā. Video sveicienā Toms izteica pateicību RTU vadībai, kā arī akcentēja šīs grāmatas nepieciešamību gan sabiedrībai kopumā, gan viņam personīgi.

Pēc grāmatas prezentācijas tika apbalvoti «RTU Sporta laureāti 2013». Par gada sportisti un sportistu tika atzīti Laura Rogule (šahs) un Daumants Lūsa (biatlons). Gada labākās sporta spēļu komandas gods tika florbola komandai «RTU/Inspecta», savukārt labākā trenera gods tika RTU svarbumbu celšanas izlases treneris Alberts Bagojans. Nominācijā «Gada uzlēcošā zvaigzne sportā» uzvarēja Ģirts Betmanis. AS «Inspecta Latvia», SIA «Hansa Pharma» un SIA «Dasko» saņēma pateicības par ieguldījumu RTU sporta attīstībā.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. decembris, 2013 plkst. 15:28

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi