Zināmi visi septiņi konkursa «ResearchSlam 2016» finālisti

2. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) doktorante Līga Grase ir kļuvusi par septīto finālisti jauno zinātnieku konkursā «ResearchSlam 2016», interneta balsojumā sīvā cīņā ar pārējiem konkurentiem saņemot 167 atbalstītāju balsis. Visi septiņi jaunie zinātnieki par galveno balvu cīnīsies 19. maijā «ResearchSlam 2016» finālā.

Interneta balsojums par septīto konkursa dalībnieku noslēdzās svētdien, 1. maijā. Saskaņā ar konkursa nolikumu interneta vides atlases kārtā skatītājiem 10 dienas – no 21. aprīļa līdz 1. maijam – bija iespēja balsot par savu favorītu, spiežot like konkursa «ResearchSlam 2016» YouTube kanālā ievietotajiem dalībnieku uzstāšanās video.

Pirmajās balsošanas dienās vadībā izvirzījās RTU doktorante Elīna Auziņa, bet situācija ātri mainījās, jo ar līdzvērtīgu like skaitu E. Auziņai pievienojās vairāki citi dalībnieki, tajā skaitā RTU doktorante Sintija Petroviča un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) doktorante Kristīne Vaivode.

«Sacensību gars pieauga balsošanas pēdējās divās dienās, kad virtuālajā cīņā nopietni iesaistījās RTU doktorantes L. Grases un RTU doktoranta Aleksandra Švaikova atbalstītāji, liekot rezultātam mainīties ik pēc stundas,» stāsta RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa.

Balsošanas rezultāti, kas tika fiksēti 1. maijā plkst. 12, atklāja, ka par interneta balsošanas uzvarētāju YouTube ar 167 like un 711 video skatījumiem ir kļuvusi L. Grase, kura uzstājās ar stāstījumu par saules elementu izgatavošanu ar lāzera starojumu, otrajā vietā ar 158 like un 619 skatījumiem atstājot A. Švaikovu, kurš runāja par būvniecības darbības optimizēšanas iespējām. Tādējādi RTU doktorante L. Grase pievienojusies sešiem klātienes atlases kārtās noskaidrotajiem finālistiem – RTU doktorantam Kārlim Kalniņam, RTU maģistrantam Rihardam Rušeniekam, Latvijas Universitātes (LU) doktorantam Krišjānim Nesenbergam, LU maģistrantam Jānim Dzirkalim, RSU doktorantei Luīzei Bidiņai un Latvijas Lauksaimniecības universitātes doktorantam Nikolajam Oborinam.

Visi finālisti pirms pēdējā sacensību posma spodrinās savas uzstāšanās prasmes «RunasKursi.lv» nodrošinātajā mācību ciklā, bet 19. maijā tiksies izšķirošajā cīņā par galvenajām balvām uz lielās skatuves Spīķeru koncertzālē, kur tāpat kā iepriekšējās klātienes atlases kārtās dalībniekiem būs jāstāsta par saviem pētījumiem interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi 20 sekundēs) prezentāciju formātu.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. maijs, 2016 plkst. 13:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi