RTU zinātnieki saņem «Latvenergo» balvas par pētījumiem enerģētikā

18. decembris, 2015
.
.
.

AS «Latvenergo» un Latvijas Zinātņu akadēmijas rīkotajā konkursā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki un studenti saņēmuši apbalvojumus par pētījumiem enerģētikā.

Par nozīmīgu devumu enerģētikā uzņēmums balvu pasniedza RTU zinātņu prorektora vietniekam profesoram Gatim Bažbaueram un AS «Latvenergo» stratēģijas direktoram, RTU doktorantam Uģim Sarmam. Par panākumiem enerģētikā apbalvojumu saņēma RTU jaunie zinātnieki Dmitrijs Antonovs, Ludmila Lavrinoviča, Baiba Ose-Zaļā un Ļubova Petručenko. Veicināšanas balvas par panākumiem enerģētikā uzņēmums piešķīra RTU jaunajiem zinātniekiem Sergejam Kovaļenko un Artjomam Obuševam.

Konkursa dažādās kategorijās tika apbalvoti arī studiju noslēguma darbi, kurus saņēma RTU bakalaura un maģistra programmu absolventi: 

  • kategorijā «Kvalifikācijas darbs» apbalvojumu saņēma Roberts Grants;
  • kategorijā «Bakalaura darbs» apbalvojumu saņēma Maira Melvere, Armands Grāvelsiņš, Oskars Kupčs, Ģirts Dziedātājs un Toms Prodaņuks;
  • kategorijā «Bakalaura darbs» ar projekta daļu apbalvojumu saņēma Kristiāns Melnis; 
  • kategorijā «Inženierprojekts» apbalvojumu saņēma Anta Baķe un Sintija Ļeškeviča; 
  • kategorijā «Maģistra darbs» apbalvojumu saņēma Kārlis Ozoliņš, Jevgēnija Jeļjaševiča, Oskars Bormanis, Ģirts Manfelds, Valērija Vlazņeva un Mārtiņš Miezis.

RTU zinātņu prorektora vietnieks profesors Gatis Bažbauers uzsver, ka «pētniecība valstī veido cilvēkkapitālu. Un cilvēkkapitālu var attīstīt tikai ilgstošā laika posmā. Tāpēc ir būtiski, ka pastāv uzņēmumi, kas atbalsta zinātni, jo, to darot, uzņēmums dod ieguldījumu visas sabiedrības attīstībā».

Gada balvas tradīciju AS «Latvenergo» aizsāka pirms 17 gadiem, lai sekmētu enerģētikas attīstību un inovācijas šajā jomā. Konkursa pastāvēšanas laikā balvas saņēmuši 116 pētnieki un jaunie zinātnieki, kā arī vairāki desmiti augstskolu absolventu, kuru bakalaura un maģistra darbi saistīti ar enerģētiku.

RTU Zinātniskās darbības koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. decembris, 2015 plkst. 18:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi