RTU zinātnieki piedalīsies 27. Starptautiskajā Baltijas zinātņu vēstures konferencē

28. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (RTU ETHZF) mācībspēki Laila Girsova, Sandra Gudzuka un Alīda Zigmunde ar referātu lasījumiem piedalīsies 27. Starptautiskajā Baltijas zinātņu vēstures konferencē «Zinātniskās biedrības, zinātņu akadēmijas, akadēmiskā sabiedrība Baltijā» («Learned Societies, Science Academies, Academic Community in the Baltics»).

Konference norisināsies 1. un 2. oktobrī Rīgā un Jelgavā un tajā piedalīsies zinātņu vēsturnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Krievijas, Itālijas, Ukrainas un Amerikas Savienotajām valstīm, prezentējot pētījumus izglītības un kultūras, medicīnas, farmācijas un veterinārijas jomās.

Konference 1. oktobrī plkst. 11 tiks atklāta ar plenārsēdi Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) telpās. Tās laikā tiks pasniegti Latvijas Zinātņu vēstures asociācijas goda biedru diplomi. Diplomu par atbalstu zinātņu vēstures un augstskolu, tostarp RTU, vēstures pētniecībā saņems arī RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Plkst. 14.30 konference četrās dažādās sesijās turpināsies RTU ETHZF un P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā. RTU mācībspēki ar kopreferātiem «The Activities of Engineers in the Latvian-Polish Rapprochement Association (1928–1940)» («Inženieru aktivitātes latviešu-poļu tuvināšanās biedrībā (1928–1940)») un «Pedagogic Aspects of the Work of the Latvian Women’s National League (1917–1940)» («Latvijas sieviešu nacionālās līgas darbības pedagoģiskie aspekti (1917–1940)») uzstāsies konferences izglītības un kultūras sesijā plkst. 14. 30 ETHZF, Kronvalda bulvārī 1, 2. stāvā. 2. oktobrī plkst. 10 konference darbu turpinās Jelgavā, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā. Ar pilnu konferences programmu  un sesiju norises vietu un laiku iespējams iepazīties šeit.

RTU ir aktīvi iesaistījusies konferences organizēšanā. Konferences organizatoru komitejā RTU pārstāv L. Ribickis, asociētie profesori Marina Platonova, Gunārs Ozolzīle un Alīda Zigmunde. To organizē arī Baltijas Zinātņu vēstures un filosofijas asociācija, Latvijas Zinātņu vēstures asociācija, Lietuvas Zinātņu vēstures un filosofijas asociācija, Igaunijas Zinātņu vēstures un filosofijas asociācija, LZA, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Baltijas Pedagoģijas vēsturnieku asociācija, P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs un Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, atbalsta Jelgavas pilsētas dome.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. septembris, 2015 plkst. 17:08

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi