RTU rīkotā starptautiskā konferencē runās par inovācijām un uzņēmējdarbību

28. aprīlis, 2016
.
.
.

Piektdien, 13. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā, Ķīpsalas ielā 6, Rīgā notiks bezmaksas starptautiskā konference «Entrepreneurship Ecosystem: What is Behind that?», kurā dažādu jomu speciālisti stāstīs par savu pieredzi inovāciju, uzņēmējdarbības un citās sfērās.

Kembridžā (Lielbritānija) izveidojies liels augsto tehnoloģiju uzņēmumu klasteris, kas orientēts informācijas tehnoloģijās, elektronikā un biotehnoloģijās. Saistībā ar Kembridžas fenomenu un to, kā tur ir radusies uzņēmējdarbību veicinoša vide, kura salīdzināma pat ar Silīcija ieleju (ASV), runās Kembridžas Universitātes profesors Alans Barels (Alan Barrel). Citu piemēru – Somijas Aalto universitāti, kas kļuvusi par svētceļojuma mērķi tiem, kuri pēta uzņēmējdarbības vidi – atklās Aalto Universitātes Dizaina fabrikas globālā tīkla stratēģe Paivi Oinonena (Päivi Oinonen), stāstot par Aalto Dizaina fabriku.

Līdzās ārzemju lektoriem runās arī viens no RTU Dizaina fabrikas vadītājiem Čārlzs Bušmanis (Charles Bušmanis), Banku Augstskolas profesore Tatjana Volkova un Latvijas jaunie uzņēmēji: «Anna House» dibinātāja Agnese Irbe, «Go VR studio» dibinātāja Gunita Kuļikovska un «Catchbox» līdzdibinātājs, kā arī uzņēmuma tehniskais vadītājs Miķelis Studers, kuri dalīsies savos veiksmes stāstos par to, kā ir spējuši radīt un attīstīt personīgās biznesa idejas. Bet konferences noslēgumā ar lekciju par klientu ideju transformēšanu komerciālos panākumos uzstāsies Kembridžas Dizaina sabiedrības (Cambridge Design Partnership) vecākais produktu dizaineris Horgi Kastro (Xorge Castro).

Konferences «Entrepreneurship Ecosystem: What is Behind that?» rīkotāji apmeklētājiem sola diskusijas ar uzņēmējiem, uzņēmējdarbības atbalstītājiem, profesoriem, studentiem un politikas veidotājiem, kurās ikviens varēs izteikt un uzklausīt domubiedru, kā arī oponentu viedokļus.

Reģistrēšanās konferencei, konferences programma un papildu informācija.

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. aprīlis, 2016 plkst. 17:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi