RTU rektors atklāj Latvijas Augstākās izglītības centru Indijā

31. janvāris, 2014
.
.
.

Indijā, Čennai pilsētā, darbu sāk Latvijas Augstākās izglītības centrs, ko šodien, 31. janvārī, atklāja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Centrs informēs Dienvidindijas reģiona jauniešus un macībspēkus par studiju un zinātniskās sadarbības iespējām Latvijā.

Augstākās izglītības centru dibinājušas septiņas Latvijas augstskolas: RTU, Latvijas Universitāte, Biznesa augstskola «Turība», Liepājas Universitāte, Banku augstskola, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. RTU šis ir īpašs notikums, jo tieši pēc RTU iniciatīvas minētās Latvijas augstskolas pirms nepilniem trim gadiem ir sākušas kopīgu sadarbību, lai Indijā popularizētu Latvijas augstāko izglītību.

Latvijas un Indijas sadarbības iespējas izglītībā līdz šim nav pietiekami izmantotas, bet Augstākās izglītības centra atvēršana Latvijas augstskolām pavērs plašas iespējas tikties ar kolēģiem no dažādām Indijas augstskolām un strādāt pie kopējiem projektiem. Latvijasaugstskolas cer, ka ar Augstākās izglītības centra palīdzību turpmāk daudz aktīvāk varēs veidot abu valstu augstskolu kopējos projektus, attīstīt sadarbību zinātnes jomā, kā arī ieinteresēt studentus no Indijas savu nākotnes profesiju apgūt tieši Latvijā. Paralēli centra atvēršanai norisinās darbs pie Latvijas un Indijas starpvalstu sadarbības līguma izglītības un zinātnes jomā.

Centrs tiek veidots ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas un Augstākās izglītības eksporta apvienības atbalstu. Centra atklāšanas ceremoniju apmeklēja Indijas vadošo augstskolu pārstāvji un Latvijas augstskolu delegācija. Latvija ir piektā Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valsts, kas atver savu izglītības centru Indijā.

RTU Informācijas centrs


Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. janvāris, 2014 plkst. 13:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi