RTU piedalās starptautiskās konferences «EuroNanoForum 2015» rīkošanā

8. jūnijs, 2015
.
.
.

No 10. līdz 12. jūnijam Rīgā notiks gada lielākais nanotehnoloģiju pasākums Eiropā – konference «EuroNanoForum 2015», pulcinot vairāk, nekā 1200 dalībnieku no 40 valstīm. Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) forumā koordinē «Future scientists present» pasākumus, kuros ikvienam interesentam viegli saprotamā un atraktīvā formā tiks parādītas mūsdienu nano tehnoloģiju piedāvātās iespējas.


Konferences galvenais  temats ir Eiropas konkurētspējas stiprināšana nanotehnoloģiju jomā, un par to Rīgā ieradīsies diskutēt pasaules pētniecības, industrijas un zinātnes politikas līderi, 15 dažādās sesijās aptverot plašu tematu loku.

Paralēli diskusijām «EuroNanoForum 2015» laikā notiks pasākumi, kas plašākam sabiedrības lokam interesantā un viegli uztveramā formā ļaus iepazīt nano tehnoloģijas. Šo foruma sadaļu «Future scientists present» koordinē RTU Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošais pētnieks Jānis Ločs. Viņš uzskata, ka nozares attīstībai ir ārkārtīgi būtiska sabiedrības izpratne: «Īpaši svarīgi ir saprotami par to pastāstīt bērniem – mūsu nākotnes zinātniekiem, tāpēc, gaidot «EuroNanoForum 2015», šā gada pavasarī organizējām jauno zinātnieku vizītes Latvijas skolās, kur aizraujošās lekcijās vairāk nekā 1500 bērniem atklājām interesanto šajā jomā, mudinot par savu profesiju izvēlēties inženierzinātnes.»

12. jūnijā ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas apmeklēt konferences plenārsēdi, seminārus, starptautisko kontaktbiržu nanotehnoloģiju jomā, izstādi «Nanotech Europe», kur būs skatāmas arī RTU tapušas tehnoloģijas. No plkst. 10.30 līdz 14.30 gaidāmi arī «Future scientists present» pasākumi – pirmizrāde pamatskolas bērnu un filmu studijas «Rija» veidotajai multfilmai par nanotehnoloģijām, konkurss doktorantiem, kurā dalībnieki sacentīsies par atraktīvāko un saprotamāko sava pētījuma prezentāciju, skolēnu pētniecības darbu konkurss un improvizācijas teātra izrāde.

Papildu informācija par forumu un iepriekšēja reģistrēšanās 12. jūnija pasākumu apmeklēšanai foruma tīmekļa vietnē.

Eiropā «EuroNanoForum 2015» konferences ir nozarē nozīmīgākās un kalpo kā platforma diskusijām starp zinātniekiem, uzņēmējiem, industrijas un politikas plānošanas pārstāvjiem. Šāda mēroga  nano tehnoloģijām veltīts forums Baltijā notiks pirmoreiz.

RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. jūnijs, 2015 plkst. 9:11

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi