RTU notiks biotehonomikas kursa noslēguma pasākums

25. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē (RTU EEF) trešdien, 27. aprīlī, norisināsies RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta (VASSI) organizētā studiju kursa «Biotehonomika» noslēguma pasākums. Tā laikā notiks arī mācību grāmatas «Biotehonomika» prezentācija. Pasākums norisināsies plkst. 16.30-18 Ķīpsalā, Āzenes ielā 12 k-1.

Studiju kursa noslēguma pasākumā dalībnieki tiks aicināti piedalīties nelielā diskusijā, kā veicināt turpmāku biotehonomikas attīstību. Iespējams, kāds no kursa dalībniekiem jau ir spēris pirmos soļus biotehonomisku produktu veidošanā un varēs dalīties savā pieredzē, jo kursa apmeklētājiem, balstoties uz iegūtajām zināšanām, bija iespēja meklēt inovatīvas biznesa idejas. Pasākuma laikā tiks pasniegtas arī apliecības par kursa noklausīšanos gan dalībniekiem, kuri lekcijas klausījās klātienē, gan arī tiem, kuri biotehonomiku apguva e-vidē. Biotehonomikas studiju kurss ietver biotehonomikas ieviešanas klimata, vides, ekonomisko, socioekonomisko un likumdošanas aspektu analīzi.

Bez jau minētās biotehonomikas mācību grāmatas tika gatavots arī praktisko un laboratorijas darbu krājums «Praktisko un laboratorijas darbu krājums Vides inženierzinātņu studentiem. 3. daļa», kā arī studiju kursa «Biotehonomika» metodiskais materiāls. Pasākumā grāmatu veidotāji — gan autori, gan redaktori un drukas darbu veicēji, kā arī organizatoriskie palīgi — dalīsies savās pārdomās par materiālu tapšanu un sagatavošanu.

Biotehonomika ir uz zinātni balstīta vietējo resursu taupīga izmantošana, radot jaunus, tirgū pieprasītus, konkurētspējīgus produktus, kas ir saražoti ar inovatīvām un modernām biotehnoloģijām. Biotehonomika visprecīzāk definē bioresursu izmantošanas aspektus, jo pievēršas tehnoloģiskajām problēmām, kas ir saistītas ar bioresursu ieguves un pārstrādes tehnoloģijām, kā arī ar jaunā produkta lietojumu un ekodizainu.

Studiju kursa noslēguma pasākums tiek rīkots projektā «Apmācību kursa un studiju programmas «Bioekonomikas sektora klimata tehnoloģiju sociāli ekonomiskie aspekti» moduļa izstrāde», ko VASSI īsteno ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta atbalstu.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. aprīlis, 2016 plkst. 10:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi