RTU nodibina Inženierzinātņu vidusskolu talantīgiem skolēniem

14. janvāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) paspārnē šā gada septembrī durvis vērs elitāra Inženierzinātņu vidusskola (IZV), kuras uzdevums būs sagatavot skolēnus tālākajām studijām inženierzinātņu jomā. Jau tagad interesentiem ir iespēja iepazīties ar skolas mājaslapu, kā arī piedalīties pirmajā skolas rīkotajā konkursā «Torņu spēles».

IZV ir Latvijā pirmā vispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, ko izveidojusi universitāte sadarbībā ar SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze» un IZV tehnoloģiju partneri SIA «Lattelecom». Tā piedāvās apgūt Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pirmajā gadā skolā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās tiks uzņemti 22 skolēni 10. klasē, garantējot viņiem arī bezmaksas vietas RTU dienesta viesnīcā.

«Izjūtot atbildību par inženiertehnisko zinātņu attīstību Latvijā, mēs vēlamies dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā būs veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, tā jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi varēs baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs arī noklausīties un nokārtot atsevišķus RTU studiju kursus, iegūstot kredītpunktus. Ja IZV absolventi izvēlēsies studēt RTU, viņi iegūtos kredītpunktus varēs izmantot, lai ātrāk iegūtu bakalaura grādu. Skolēni varēs iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Jau patlaban 7.–9. klases skolēniem ir iespēja iemēģināt roku IZV piedāvātajās aktivitātēs un piedalīties konkursā «Torņu spēles», kas notiek no 14. janvāra līdz 27. februārim. Konkursa dalībniekiem jāuzbūvē un jāiemūžina video spageti tornis, un līdz 22. februārim video jāievieto Youtube kanālā. Torņu autori, kuri iegūs lielāko žūrijas atzinību un skatītāju simpātijas, dāvanā saņems viedtālruņus «LG Nexus 5», «Geomag» konstruktorus un citas balvas.

Vairāk par konkursu un skolu iespējams uzzināt IZV mājaslapā www.izv.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. janvāris, 2015 plkst. 9:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi