RTU jaunā zinātniece Dagnija Loča nominēta fonda «Viegli» apbalvojumam «Laiks Ziedonim 2016»

7. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 2015. gada Jaunā zinātniece Dagnija Loča nominēta apbalvojumam «Laiks Ziedonim 2016» zinātnes kategorijā «Taureņu uzbrukums».  Balvai izvirzīti seši Latvijas zinātnieki, kuri sasnieguši izcilību savā pētniecības nozarē.

D. Loča ir RTU Rūdolfa Cimdiņa Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centra (RCRBIC) direktore, zinātniece, doktora grāda ieguvēja inženierzinātnēs. Viņa balvai tika izvirzīta par pētniecisko un organizatorisko darbu. D. Loča ir kontrolētas izdalīšanās zāļu piegādes sistēmu biomateriālos pētījumu aizsācēja Latvijā. Tas ir ļoti perspektīvs virziens medicīnā, jo būtiski atvieglo pacienta pēcoperācijas atveseļošanos. Par Dagnijas zinātniskā darba nozīmi liecina gan publikāciju skaits un citējamība repsektablajā «SCOPUS» datubāzē, gan uzņēmuma «L'OREAL» piešķirtā stipendija un RTU 2015. gada Jaunās zinātnieces tituls.

Šogad balvai tika pieteikti vairāk nekā 170 pretendenti, no kuriem zinātnes nominācijā – 15. Uz laureāta titulu zinātnes nominācijā bez D. Ločas pretendē arī zinātnieki Dace Dzenovska, Uldis Bojārs, Pauls Daija, Leo Seļavo un Egils Stalidzāns. Balvas ieguvējs tiks nosaukts cildināšanas ceremonijā 3. maijā Dzintaru koncertzālē.

Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» apbalvojumu «Laiks Ziedonim» iedibināja 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību – dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības. Kopumā apbalvojumi tiek pasniegti piecās nominācijās: zinātnē «Taureņu uzbrukums», novadpētniecībā  «Kedas», Tautsaimniecībā «Zemi es mācos», nominācijā Bērni un jaunieši «Rabarbers» un nominācijā Dzīve literatūrā «Bize».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. aprīlis, 2016 plkst. 10:02

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi