RTU jau piekto gadu pēc kārtas ir darba devēju ieteiktākā augstskola

1. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jau piekto gadu ir kļuvusi par darba devēju ieteiktāko augstskolu aptaujā, ko veido Latvijas Darba devēju konfederācija sadarbībā ar karjeras un izglītības portālu «prakse.lv». Darba devēji tāpat kā pērn visaugstāk novērtējuši RTU studiju programmu «Datorsistēmas».

«RTU ir pagodināta jau piekto gadu pēc kārtas saņemt darba devēju vispieprasītākās augstskolas titulu, kas mums ir ļoti nozīmīga atzinība.Darba devēji visprecīzāk spēj novērtēt RTU studiju programmu kvalitāti,jo tieši viņi darba gaitās ievada mūsu absolventus un ir pirmie, kuri spriež par absolventu sagatavotību darba tirgum. RTU piedāvātie studiju virzieni ir nozīmīgi valsts ekonomiskajai izaugsmei, tāpēc valsts mums sniedz būtisku atbalstu — RTU arī šogad reflektantiem piedāvā visvairāk budžeta vietu salīdzinājumā ar citām augstskolām un aicina jauniešus studēt inženierzinātnes, kas ir Latvijas tautsaimniecības pamats,» saka RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Starp pirmajām 50 ieteiktākajām studiju programmām aptuveni katra ceturtā ir apgūstama RTU. Ieteiktāko vidū līdzās pirmās vietas ieguvējai programmai «Datorsistēmas» saraksta augšgalā iekļautas arī programmas «Būvniecība»,«Enerģētika un elektronika», «Informācijas tehnoloģija», «Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve», «Arhitektūra».

Ekonomikas ministrija prognozē, ka līdz 2020. gadam inženiertehniskajās profesijās būs nepieciešami 17 000jaunu speciālistu. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens saka: «Izglītības izvēle jauniešiem jāveic ļoti atbildīgi – rūpīgi apsverot, vai attiecīgajā profesijā Latvijā būs darbs. Ar dabaszinātņu, inženierzinātņu, kā arī profesionālo izglītību jau pašlaik ir vieglāk atrast labi atalgotu darbu.»

Šogad portāls «prakse.lv» ir aptaujājis rekordlielu uzņēmumu skaitu – 2209 darba devējus. Lielā aktivitāte norāda uz uzņēmumu ieinteresētību jaunu speciālistu ienākšanādarba tirgū un vēlmi veicināt Latvijas ekonomikas attīstību, iesaistoties jauniešu karjeras izvēlē.

Darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu saraksts tiek veidots jau piektogadu, sniedzot skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlētoprofesiju. Aptaujas mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu un vidusskolu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli.

Ar 2016. gada aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties www.prakse.lv.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūlijs, 2016 plkst. 15:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi